Revija Joker - Grafična nebesa?

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Grafična nebesa?
Grafična nebesa?
...
Luni na kup zbobna še nevideno število grafičnih kartic in jih speča v najbolj čudne položaje. Pri tem se slineče hahlja in si mane perverzne ročice.

Tako torej. Prišel si do čednega kupa denarja in bi rad uresničil dolgoletne sanje, se pravi sestavo ultimativne igričarske makine. Alienwari in kompanija pri nas niso na izbiro, zato se boš moral potruditi in ročno izbrati komponente. Kar se tiče procesorjev, težav ni, kajti Intel s tehnologijo core 2 že dolgo prevladuje na zmogljivostnem področju. Situacija na grafični strani industrije je takisto plodna, vsaj če je verjeti glavnima proizvajalcema. Oba svoje združke več grafikulj oglašujeta kot najboljšo stvar po ribji pašteti. Pri tem tako Nvidijin SLI kot ATIjev crossfire odnedavna nista več priklenjena na dvokartične skupke, temveč podpirata parjenje več graf, kar vse skupaj naredi še bolj zanimivo.
Toda gotovo si slišal, da postopek sestave stroja takega kalibra ni povsem preprost in da rezultat, predvsem na grafičnem področju, včasih ni vreden vlo­že­nega cekina. Ker si za denarce trdo garal, torej potrebuješ potrditev oziroma z rezultati podprto mnenje. Čitaj naprej!

Grafična nebesa? objavljeno: Joker 179
junij 2008