Revija Joker - Terratec homearena TXR 884

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Terratec homearena TXR 884
Terratec homearena TXR 884
...
Luni

Nemški Terratec se je v zadnjih letih precej zdebelil. Podjetje, ki je nekoč slovelo skoraj izključno po profesionalnih zvočnih karticah, sedaj zalaga računalniški trg z domala vsemi večpredstavnimi izdelki, vključujoč zvočne in grafične kartice, TV tunerje, spletne kamerice, igralne pripomočke in nenazadnje zvočnike. Da so se slednjega področja lotili precej resno, priča njihov zadnji tovrstni izdelek, homearena TXR 884. Gre za osemdelni komplet, namenjen obkroževalnemu načinu 7.1. Dočim so množenje pojočih šatulj urno in odločno podprle praktično vse manufakture kartic, so uveljavljeni izdelovalci zvočnikov še vedno precej skeptični. Kot naročeno za manjše ribe, med katere zaenkrat spada tudi Terratec.
Že po krajšem ogledu vsebine zajetne škatle je jasno, da TXR 884 niso namenjeni najizbirčnejšim poslušalcem. Vseh sedem satelitkov je povsem enakih in izpljunejo po sedem vatov moči, dočim se nizkotonec nič kaj navdušujočih razsežnosti ponaša z osemindvajsetimi. V srebrno oblečene poskakujoče membranice so nevzburljivega videza, vendar je oblikovalce treba pohvaliti glede praktičnosti. Priložena so namreč tako spodobna stojalca kot komplet za pritrditev četverice obkrožaj
očih zvočničkov na steno. Stenski nastavki z gibljivim sklepom so dobro zasnovani in omogočajo natančno nastavljanje položaja. Kot naročeno za kakovostno lenuharjenje v naslanjaču - a kaj, ko za tovrstno neaktivnost manjka najpomembnejša zadeva, daljinsko upravljalo. Še več, vse kontrole so zlobno nabili na pregovorno najslabše možno mesto, globokotonec. Nastavljanje moči basov in sprednjega oziroma zadnjega kanala bi še nekako pozabil, saj se s tem ponavadi ukvarjamo le prvič, vstajanja iz fotelja ob vsaki spremembi glasnosti vsega sistema pa pač ne morem odpustiti. No, vsaj povezljivost je spodobna. Na zadnji strani vuferja je deset analognih vhodov in sedem priključkov za zvočnike. Za popolnon izkoristek boste seveda morali posedovati zvočno kartico 7.1, vendar TXR 884 deluje tudi s starejšimi modeli. Enostavno izberete način priklopa, nakar sistem sam poskrbi za ustrezno zvočno sliko. Kakršnegakoli odkodirnika nabor ne poseduje, kar mu takoj zbije vrednost.
Homearena se v praksi izkaže za spodoben komplet. Če se vam bo dalo ukvarjati s kilometri kablovja in pravilnim razpostavljanjem vseh satelitkov, boste deležni finega obkrožajočega zvoka. Blazne kakovosti in tresenja sten seveda ne gre pričakovati, vendar je skupek zadosten za ozvočenje manjše računalniške izbe. Razmislite le, ali sta dodatni šatuljici, ki k vzdušju v primerjavi s spodobnim sistemom 5.1 prispevata bore malo, vredni truda. Po mojem mnenju nista.
Terratec TXR 884 vas bo stal slabih 44.000 SIT, zdilajo vam ga pri Acordu 92, 01 / 583 72 30.

Terratec homearena TXR 884 objavljeno: Joker 128
marec 2004