Revija Joker - Zeleni goblini

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Zeleni goblini
...
Pol leta po predstavitvi sedme serije geforcev je čas za osvežitev ponudbe. Luni je vesel, da ta poleg kraljevskih modelov prinaša nekaj za manj zahtevno rajo.

Vsak normalen človeček bi najbrž rekel, da so geforci serije 7 nove kartice. Navsezadnje so v mlinčkih relativno redek pojav in police trgovin niso ravno naphane z njimi. A s stališča Nvidiinih kravatarjev so te gesile zgodovina, saj so šest mesecev po izidu preživete. Tako so na meniju že novi modeli, med znalci poimenovani 'polživljenjska osvežitev'. Ne gre za docela novo čipovno generacijo, temveč za učinkovitejšo inačico stare, katere naloga je zapolniti praznino med letnim razvojnim ciklom. Stvarci je ime G71, okoli nje zasnovanima kartuljama geforce 7900 GTX in 7900 GT. Veliki kanoni pa so tokrat dobili tudi majhne bratce, ki smo jih mnogi pogrešali že ob splavitvi družine sedem. Čipek G73 je manjši, varčnejši in cenejši od G71 ter je namenjen lotanju na kartice srednjega in nižjega cenovnega razreda. Poenostavljeno rečeno to pomeni, da je upravičeno legendarni geforce 6600 GT končno dobil naslednika! Mesto kralja srednjega razreda bo odslej zasedal bleščeče novi 7600 GT, medtem ko mu le]a čuvata šibkejša 7600 GS in 7300 GS. No, vsaj tako si je scenarij zamislila Nvidia - če se je uresničil, pa izveste po oglasih.

7900 GTX je Nvidiji povrnil naziv kralja lestvic. X1900 ga tu in tam premaga, a skupno je gesila močnejša. Pred nakupom preverite, če imate prostor na plati za dvojno karto.

Zeleni goblini objavljeno: Joker 153
april 2006