Revija Joker - Thermaltake gamma pad

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Thermaltake gamma pad
Thermaltake gamma pad
...
Luni

Hladilniški velikan Thermaltake je svojo vizijo olepotičenosti namenjen postopno razširiti na čisto vso računalniško perfierijo. Po nafrfuljenih ohišjih, napajalnikih, ohlajevalnih sistemih in tipkovnicah so se lotili podlog za miške. Te so se, kot smo ugotovili nedavno tega (beri Mišja drsališča v Jokerju 135), iz anonimnih koščkov plastike in/ali gume spremenile v za igričarje sila pomemben pripomoček. In vrli Azijci so jih pripravljeni popeljati še dlje, natančneje v svet visoke računalniške mode. Gamma pad namreč ne privlači le z zajetno, ravno in trdno drsno površino, temveč tudi z videzom. Okrog dejanske podloge teče dober centimeter širok rob iz prozorne mehurčkaste plastike. Njegov namen postane jasen, ko v prost priključek zadegate gammin kabel USB. Takrat oživi v hrbtno stran vdelani ducat raznobarvnih ledic, ki prozorno obrobo razsvetli v eni od sedmih barv. Zadevica zmore žareti v dveh odtenkih modre, zeleni, rdeči, vijolični, rožnati in zlati, tako da ni bojazni, da se sij slučajno ne bi ujemal z v ohišje vgrajenimi neonkami. Menjavanju med odtenki rabi gumbek v zgornji plošči, pritiskanje pa je nagrajeno s presenečenjem - gamma pad zna utripajoče izmenjevati vse barve, kar je primerno za praznične čase in impresioniranje štirinajstletnih sošolk. No, če ste se ob pomisli na kičasto lučkasto podlogo s kladivom usekali po čelu in pošteno zavili z očmi, naj vas potolažim. Osvetljavo je moč izklopiti ali preprosto iztakniti kabel.

In kako se zadevščina obnese z uporabniškega stališča? Čez drsno ploskev se ni moč pritoževati, saj je podobna ostalim plastičnim igričarskim podlogam. Narejena je iz trdne, ravne, na praske odporne plastike, ki je po hrapavosti prilagojena optičnim miškam. Trenje je pričakovano nizko, tako da sta odzivnost in natančnost docela spodobni. Na žalost se zatakne drugje, prvenstveno pri razsežnostih: gamma pad je v primerjavi s priljubljenimi drsalnicami namreč skromne velikosti. Dobrih dvaindvajset centimetrov premera se sicer ne sliši slabo, vendar je treba upoštevati, da uporabno površino omejujejo okrasna obroba, izbočeni Thermaltakov logotip in gumbek za preklop sijev. Slednja dva bi lahko brez težav prestavili kam na obrobje, tako pa se ob pobesnelem nažiganju miškon še kako zatika obnje. Neustrezna je tudi višina - debela prozorna plastika in gumijaste protidrsne nožice prispevajo k skrajnje neprijetnemu položaju zapestja, ki že čez kratek čas povzroči utrujenost. Mar bi se zgledovali po v tem pogledu popolnem surfacu 1030 ... Ko smo že pri nožicah, je treba pripomniti, da teh na sredini podloge ni, tako da je čisto možno, da se površina po dolgotrajnejši rabi ukrivi. Thermaltake v preprečitev tega prilaga dodatna gumijasta čepka, zato naj bo sredinska nalepitev teh prva naloga vsakega kupca dotične drsalnice.
Ob vsem povedanem bi moralo biti jasno, da gamma pad ni vrhunski izdelek, namenjen zahtevnim igričarjem. Požegnali ga bodo predvsem mlajši in estetsko vprašljivo opredeljeni osebki, ki jim videz pomeni več od uporabnosti. Temu je prilagojena cena, ki je v primerjavi z resnimi podlogami precej privlačna: pri Jae, 01 / 589 62 00, se od gamme ločijo že za 4.400 tolarjev.

Thermaltake gamma pad objavljeno: Joker 140
marec 2005