Revija Joker - Karpalni digitaliji

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Karpalni digitaliji
...
LordFebo uporablja dva časomera, ki ka­že­ta na piksle, pomnita na bajte in sta pametna na herce. Zapestji mu neprestano vibrirata in svetita, kajti decembra obvestila ne jenjajo.

Fabrike so uspele besedno zvezo pamet­na ura s preuranjenim forsiranjem docela zagno­jiti. Spomnimo se pionirskih poskusov tako startupov, kakršna sta italijanski I'm in ameriš­ki Pebble, kot Samsunga in Sonyja. Tisti surovi zas­lončki na paščkih niso bili ne pametni ne ure, marveč posiljeni podaljški telefonov z nikakršno uporabnostjo. Ampak proizvajalci zabavne elektronike kljub občemu negativnemu mnenju ne odnehajo in vsako leto dobimo nov rod te sorte nosljive tehnologije. Čeprav bi jim lahko na podlagi izkušenj brez slabe vesti velel, naj izdelavo ur vendarle prepustijo urarjem, se reči premikajo na bolje. Predvsem zato, ker so očividno spoznali skrivnost roč­ne ure. Teh namreč ljudje ne nosijo spričo uporabnosti, torej da je čas vselej pri roki. Bolj kot tempo­graf je ročna ura modni dodatek, kos nakita in, ako je govora o švicarskem kronometru z več­osnim tourbillonom, tudi statusni simbol.

Ko crknejo vsi ostali zaslončki, nudi pametna ura brezmejno zabavo za vso družino! Hearthstona pa ni. :(

Večina tapametnih modelov je k svojemu pos­lanst­vu pristopila z napačne strani, saj so zgrešili vse naštete razloge, na prvo mesto dali tehnikalije in s svojo neprivlačnostjo godili le največjim tehnofilom. Da so notifikacije na zapestju nujna in naslednja velika reč, so nas prepričevali. Šele Apple se je lotil področja s prave plati in izdelal estetski ter raznovrsten watch, ki z različnimi dimenzijami, paščki in materiali streže okusu. Na žalost ni naprodaj v Sloveniji, zato ga razen šlatanja v inozemskih trgovinah še nismo imeli prilike preizkusiti. A zdaj so preostali začeli prav tako ponujati napravice, ki so bolj ne­dvoumno podobne uram in ne stla­če­nim, na roke privezanim telefonom.

Karpalni digitaliji objavljeno: Joker 269
december 2015


sorodni članki