Revija Joker - Logitech rumblepad 2 in cordless rumblepad 2

ČLANKI
stranka » članki » testisi » Logitech rumblepad 2 in cordless rumblepad 2
Logitech rumblepad 2 in cordless rumblepad 2
...
Sneti

Bolj in bolj proizvajalci igratorjev za PC dojemajo, da so jih konzolastične tvrdke prehitele. In bolj in bolj zategadelj kopirajo obstoječe dezijne pripomočkov s konzol. Rumblepad 2 je še večji klon playstationovega dual shocka 2 kot prejšnji model, dual action, saj se od njega razlikuje po malenkostih. Oblika je povsem PS2jevska, križec se je iz dual shockovega čudesa, ki je ostalo z wingmanov, prelevil v xboxovskega (zarači česar je zdaj boljši), gumbi sicer niso v 255 stopnjah občutljivi na pritisk, vendar so mehkejši in, no, bolj playstationovski, vdelana sta vibracijska motorčka za force feedback, dočim sta stranski ploskvici zadobili gumijasto preveko. Ko sem izmenično držal v rokah dual shock 2 in rumblepad 2 ter zrl xboxov plošček, je bil navdih več kot očiten. Koristen podatek: kabel je dolg 185 centimetrov, kar bo zadostovalo veliki večini.
Igričarsko je rumblepad 2 odličen igrator. V dlani sedi, kot bi tam bival od vekomaj, v notranjost potisljivi (za dva dodatna knofa) analogni gobici dobro krmilita like in vozila, le za spoznanje bolj bi jih lahko opremili z nezdrsljivim materialom, križec je takisto kul (Street Fighter Alpha se je igral brez težav, zlasti ker je pod palcem s klikcem čutiti premik v diagonalo), deseterica gumbov odzivnih. Edino četverica pod kazalci je malo preveč klikotava. Po moči dvostopenjski force feedback, ki nastaja v dveh motorčkih, je malce grob, a ne pretirano. Zaradi njega je teža joypada glede na dual action povečana, vendar zaradi tega napravica deluje bolj masivno. Hkrati je všečna zunanjost, zlasti barvna kombinaicja, gumbe pa je moč programirati skozi običajni Logijev softver. Mogoče sta malce nerodno postavljena gumba za silo vibracije nad desno gobico in način (digitalno / analogno) nad levo, ki ju, če si gorostasni dlančnež, včasih zadeneš s palcem.

Postopno približevanje PCjevih ploščkov konzolastičnim je najbolj vidno pri najnovejšem Logitechovem modelu. S tem ni nič narobe, saj naprava rula.

NBA Live 2005 in PES3 sta se z rumblepadom 2 igrala kot pesem, Colin se je vozil izvrstno, Starlancer krmilil uživantsko in čez ta kos hardvera ne izdaviti niti ene zamere. Uporabljam ga v vseh igrah, ki zahtevajo joypad, in če to reče nekdo, ki preigra toliko kot jaz, mnenje upoštevajte. Cena: 7.730 SIT.
Na voljo je tudi brezžična izpeljanka cordless rumblepad 2. Ta je docela enaka žični, le da je seveda brez repa. Teža je povečana za dve bateriji, kar nemara preseže prag udobnosti - odvisno od osebnega okusa. Ni pa krize. Navedeni domet je petnajst metrov, zadeva preverjeno brez težav deluje s šestih. 11.286 SIT velja cordless rumblepad 2, kar za dober brezrepkovni plošček ni veliko. Če velja za svobodo pri opletanju odšteti dodatne cekine (igre za PC ipak igramo s sedeža pred monitorjem, pri čemer nismo pošteno oddaljeni), pa veste sami.

Logitech rumblepad 2 in cordless rumblepad 2 objavljeno: Joker 137
december 2004