Revija Joker - IFA 2011

ČLANKI
stranka » članki » raport » IFA 2011
...
Križemgledi LordFebo komaj ubeži bataljonu zaslonov vseh vrst in velikosti. Kje? V švabskem glavnem mestu na velesejmu gospodinjske elektronike.

Gamescom ni edini nam zanimiv nemški šov, kajti tu je še berlinska razstava uporabniške elektronike IFA. Ta je pravzaprav največji tovrsten dogodek na glo­busu, večji od razvpitega lasvegaškega CESa. Vsak konec poletja privabi okoli 250 tisoč ljubiteljev televizorjev, računalnikov, mobilnikov, elekt­ronskih onegajev in tudi bele ter druge gospodinjske tehnike. Zato se na eni strani dvoran bliska in treska od velikih prikazovalnikov ter hrupnih zvočnikov, v sosednjih paviljonih pa pere, lika, razira in celo kuha.
Letos se je smenj, katerega kratica pomeni 'mednarodno radijsko razstavo' (Internationale Funkausstellung), odvil med 2. in 7. septembrom, svoje umotvore pa je na ogled postavilo 1441 razstavljalcev. Pripadajoča industrija, torej tako zabavna kot gospodinjska, je v lanskem letu obrnila kar 850 milijard dolarjev in to leto pričakuje vsaj 50-milijardno rast. Tako so povedali in na nas je, da jim verjamemo.

Za presenečenje je poskrbel Ford, ki je pripeljal koncept EVOS, katerega bo stro­kov­ni javnosti pokazal šele na Fran­kfurt­s­kem salonu konec meseca. Štu­di­ja, ki bo tako oblikovna kot tehnična podlaga za prihodnje forde, temelji na brez­šiv­nem prehajanju iz enega okolja v drugega. Podan primer je bil nadaljevanje predvajanja glasbe, ki smo jo poslušali doma. Avto naj bi bil namreč vselej online, se pogovarjal in usklajeval z ostalimi našimi gizmi, črpal podatke iz oblaka, nas opominjal na ses­tanke, prikazoval pošto in slično.

IFA 2011 objavljeno: Joker 218
september 2011