Revija Joker - Game Decelopers Conference 2011

ČLANKI
stranka » članki » raport » Game Decelopers Conference 2011
Game Decelopers Conference 2011
...
Med 28. februarjem in 4. marcem je bil kalifornijski San Francisco spet zbirališče vseh tistih, ki nam na računala in konzole dostavljajo igričarsko zabavo. Aggressor pogleda v največjo čajanko ustvarjalcev iger in naznani, kaj nam bodo kreativne duše spet ušpičile.

Konferenc razvijalcev iger se po svetu sko­zi leto zvrsti več. Od zajetnejših je nam najbližja tista, ki poteka v dnevih pred velikim nemškim sejmom v Kölnu. Toda najpomembnejša je poznozimska v San Franciscu. Tamkaj se bratje po ljubezni do delanja iger snidejo in eden drugega pobezajo o tem, kdo je komu sunil kako idejo ali skupek kode. Poleg tega pa obilno žurajo. Kot je imel JCT pred tremi leti priliko videti sam (raport v Jokerju 176), gre za zelo dobrodušno in hkrati jako strokovno prireditev z obilico predavanj o, na primer, senčilnikih v CryEnginu. Med 19.000 letošnjimi obiskovalci si zato videl predvsem programerje, risarje, podjetnike in za peščico novinarjev ter posla & znanja željnih študentov. Kljub temu pa se nekaj malega vsako leto najde tudi za navadne špilavce, saj GDC založniki sem in tja izrabijo za reklamo in najave.

Bungiejev inžeenir David Aldridge je navrgel, da imajo v delu masovno nalinijščino, ki pa “ne bo WoW v vsemirju.” Nekaj dni zatem se je pridušal, da se je samo heeecal! Kljub temu pa trditve ni v celoti zanikal in spet ni jasno nič.

Game Decelopers Conference 2011 objavljeno: Joker 212
marec 2011