Revija Joker - Gikova tržnica

ČLANKI
stranka » članki » raport » Gikova tržnica
...
Še pred zaključkom GDCja se je na drugem koncu razstavišča Mos­co­ne Center začel WonderCon, kon­ven­cija navdušencev nad stripi, nad­ju­naki, znanstveno fan­tas­ti­ko in vso spremljajočo industrijo. Tokrat je JCT poleg! Z jurišniki iz Vojne zvezd loka pivo Aggressor.

Že lanski raport s sandieškega Comic-Co­na je orisal veliki dogodek, kamor se zatekajo mahnjenci na risane, plastične ter po ekranu brzeče superjunake, ne da bi obi­čaj­ni ljudje nanje posmehljivo kazali s prstom. Vendar to ni edi­na tovrstna čez­lužna prire­di­tev, saj podjetje Comic-Con International v ZDA kon­cem februarja (letos od 22. do 24.) prireja tudi so­rodno konvencijo WonderCon v San Fran­ciscu. To je bolj umirjen, do­mačnejši od­vrtek julij­skega spek­takularnega Comic-Co­­na. Kjer je CC spektakel z množico zve­nečih imen ne le iz stripovskega, mar­­več tudi filmskega in igričarskega sveta, WC s podobo klasičnega smenja bolj neposredno cika na bralce in zbi­ra­telje. Če že desetletja zbirate ce­kin za obs­kurno kolektorsko skico Plastic Mana iz se­demdesetih let, je naj­več možnosti, da jo boste našli prav tu. A tudi neposvečeni ne osta­nejo brez dela, saj so police ove­še­ne še z množico privlačnih figuric in slične postranske robe, medtem ko svoj fris na vpogled prinesejo tudi zna­ni risarji in malo manj znani igralci. Da hecno oblečenih ljudi, ki vsevprek ma­hajo s plastičnimi meči in puškami, ne omenjam.

Prislovični geekavosti navkljub je bilo na WonderConu najti ljudi vseh starosti, spolov in videza, od razposajene otročadi prek našemljenih mamic do resnih gospodov. Vpra­šanje, kako bi taka prireditev izpadla pri nas.

Gikova tržnica objavljeno: Joker 176
marec 2008