Revija Joker - Game Developers Conference 2008

ČLANKI
stranka » članki » raport » Game Developers Conference 2008
...
Ali obstaja velik industrijski dogodek, kjer ti pred nosom ne plešejo ritke hostes, okopane v soju bliskavic slinaste horde igričarskih frikov, katerih stampedo te je ravno prikrajšal za nekaj življenjsko pomembnih organov? Kakopak: imenuje se Game Developers Conference. Aggressor s pomočjo Retra in LordaFeba na široko odpre duri prostora, praviloma zaprtega za navadne smrtnike.

Velike špilavske sejme popisujemo že od samih začetkov in prenekaterič smo jih kar malo naveličani. Zato radi poskusimo tudi kakšno svežo, še nevideno pri­re­ditev. Za terapijo se je del JCTja le­tos tako odpravil na prireditev, kjer se ne srečujejo tisti, ki špile nabijajo, ampak oni, ki jih ustvarjajo.

Na GDCju se na kupu zbere večina tistih, ki v industriji kaj pomenijo. Peter Molyneux (levo) je bil tokrat na odru trezen, Cliff Bleszinski iz Epica (sredina) je še vedno pozer, s Sidom Meierjem, ki tu sprejema nagrado za življenjsko delo, pa je bilo moč na srečanju tudi pokramljati. Ne bo še nehal s Civilizacijami.

Game Developers Conference 2008 objavljeno: Joker 176
marec 2008