Revija Joker - Microsoft Seattle Boeing

ČLANKI
stranka » članki » raport » Microsoft Seattle Boeing
Microsoft Seattle Boeing
...
Preden si Retro na čelo vtetovira jabolko, iz­ko­ris­ti zadnjo možnost, da se sprehodi po pros­to­rih redmondskega giganta in preživi. Nato stopi še do soseda, ki v garaži za hišo sestavlja letala.

Če pogledaš lestvico petdesetih ameriških podjetij, ki so imela lani najvišji priho­dek, se skoraj vsa gnetejo na vzhodni po­­lo­vici Združenih držav Amerike. Zahod rešujeta dve mesti: San Francisco v topli Kaliforniji in hladnejši Seattle tik ob kanadski meji v zvezni državi Washington. Seattlečane na karto pos­tavlja Microsoft, ki je s 54 milijardami dolarjev pro­meta zasedel devetnajsto mesto. Še boljši rezultat se razkrije, če se omejiš na programsko opremo, saj mu tu ostali po številkah sežejo komaj do kolen.
Ko te Microsoft povabi v svoje prostore, zato prilož­nosti ne zamudiš niti, če boš moral tri dni poslušati iz­ra­ze v slogu 'failover clustering', 'network access protection' in 'read-only domain controller'. Njihov odde­lek za platforme in storitve se namreč pospešeno pri­pravlja na februarsko splovitev novega strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008, zato so novinarje z veseljem častili z epopejo kratic in teh­ni­ka­lij o novincu (beri okvirček). Vmes pa so nam od­prli vrata v Microsoftov dom prihodnosti in nam razkazali par zanimivosti v okolici.

Microsoft Seattle Boeing objavljeno: Joker 174
januar 2008


sorodni članki