Revija Joker - Essen und Spielen

ČLANKI
stranka » članki » raport » Essen und Spielen
...
StricBedanc se pricijazi v Essen, kjer ugotovi, da imenu navkljub mize niso obložene z jedačo, ampak z igrami. Vseeno poskusi srečo in se loti lesenih figuric. Škrbast svoj gnev znese nad nasprotniki v Catanu, spotoma pa si ogleda največji namizniški smenj.

Nemci so zabavno ljudstvo. Poleg tega, da si lastijo rekord za najdaljši ženski jezik, s katerim se diči mlada Annika Irmler, izdelajo tudi največ družabnih iger na število prebivalcev. Zato ni čudno, da je prav Nemčija gostiteljica največjega sejma, namenjenega tovrstni zabavi.

Figure stric na ogled postavi, kako je farbal vojsko malo, razčresne škratu trol čefaro, da na njej oko se ustavi.

Med 18. in 21. oktobrom se je v Essnu na 43.000 kvadratnih metrov površine odvil že 25. namizniški sejem Spiel. Letos je 750 razstavljalcev predstavilo več kot 400 novitet, ki si jih je ogledalo skoraj 150 tisoč obiskovalcev. Za razliko od nurnberškega semnja igrač je essenski odprt za vse, tako kravataste poslovneže kot gike, ki se slinijo ob pogledu na obline temnih vilink pred štantom z WoW TCG. Na njem najdemo vse, kar spada v širšo družino namiznih oziroma družabnih iger: sto in eno vrsto ploščark take in še bolj drugačne karte, bojevite miniaturice ter frpje. Vse večji porast doživlja iz D&D izhajajoča aktivnost, LARP (Live Action Role Playing). Tako je bila skoraj polovica ene od hal namenjena srednjeveškim oklepom ter verižnim srajcam, pa plastičnim mečem, bodežem, damaščankam in ostalim bridkim polimerastim krepelom.

Essen und Spielen objavljeno: Joker 172
november 2007