Revija Joker - Die Spiele ausunter die Linde

ČLANKI
stranka » članki » raport » Die Spiele ausunter die Linde
Die Spiele ausunter die Linde
...
Sneti popiše dogodljaje v JCTjevi za spoznanje sprevrženi rajži po Nemčiji, ki je obkrožala igrarski velesejem Leipzig Games Convention, nakar da v izdatno plodni navezi s sotrpini - LordomFebotom, Casom, Navi, Aggressorjem, Lunijem in Yohanom - z lica mesta vedeti, kakšna bo bližnja špilavna prihodnost.

Ni bilo težko biti impresioniran nad lajpciškim špiloshodom (www.gc-germany. de), ki je na sejmišču Leipzig Messe na obrobju mesta tekel od 23. do 27. avgusta. Zlasti ne osebi, ki take sorte zletu vsega igrarskega še ni prisostvovala. Petdnevna prireditev je v nedrja že lani zvabila 134.000 obiskovalcev, letos pa je po sejmišču mrgolelo nič manj kot 184.000 vreč kosti ter špeha. 2600 od teh nas je bilo žurnalistov iz 38 držav (leto poprej: 2000 iz 26 dežela), kar je nemalo. Pri tem nam je bilo posebej všeč, da je bil prvi dan namenjen le profesionalcem in novinarjem (E3 je bil kao ves tak, ampak samo kao), šele naslednji štirje so bili v zameno za evrskega desetaka odprti široki rulji. Ja, 184 tisoč ljudekov je ogromno in gneča ni bila majhna. A vendarle je bila po nemško urejena, saj v njej ni manjkalo enšuldigungov in cestnih umikanj vsak na svojo stran prehoda. Prav tako je bila rahlo nenavadna po strukturi, saj v njej ni manjkalo starejših in, čudo vseh čudes, žensk. Ne, ne hostes, saj so te po prvem, novinarskem dnevu večinoma pobrale šila in kopita ter nikdar več ne pokazale v usnje tesno odetih češpeljnih bradavičk (ali bradavičastih češpelj, odvisno od izrabljenosti subjekta). V zameno je običajno prevlado testosterona blažil estrogenski valček čisto navadnih dečev v majicah in kavbojkah, nekako takih, kot jih srečaš na slovenskih ulicah, le v povprečju bolj blontnih ter rodovitno zalitih, mnogih s spremljevalci, a tudi brez njih. Je mar obojespolna špilavska Meka bliže kot na Daljnem vzhodu? Je mogoče, da tako blizu leži država, kjer te vsakdanja pripadnica nežnejšega spola, ko omeniš Half-Life 2, ne pogleda, kot bi bil kužen? Morda. Skratka, uradni podatek pravi, da je bila slaba polovica vseh prisostvujočih starejših od 20 let in da je bilo punc 17 odstotkov.

Ko so se vrata odprla za množice, je bila gužva precejšnja. Res bi nas veselilo, če bi prihodnje leto goraj popeljali tovornjak bralcev.

Die Spiele ausunter die Linde objavljeno: Joker 158
september 2006