Revija Joker - IFA 2012: telikalniki in kuhovizorji

ČLANKI
stranka » članki » raport » IFA 2012: telikalniki in kuhovizorji
...
Čeprav se LordFebo v nemški prestolnici nameni diviti novim televizorjem in podobnimi zabavnim digitalijam, pade v jamo, polno sokovnikov, likalnikov, se­salnikov in drugih domačinskih aparatnikov. Potrebuje pol dneva, da zleze ven.

Vrstice iz uvoda so zelo resnične. Berlinski dogodek IFA, ki se je letos odvil med 31. ritopraskom in 5. šolovajem, sicer poznamo kot prikaz sodobne uporabniške elektronike, vendar je v zadnjih letih dobil močan poudarek na gospodinjskih pripomočkih. Dvoran z oznako home appliances je pravzaprav največ in v njih še zdaleč ni videti le om­re­žene bele tehnike ter robotskih sesalnikov kot na so­rodnem CESu. Na ogled so čisto vse domače naprave, ki imajo vtikač, od rezalnikov, mlinčkov in kavo­matov prek šivalnih strojev in osvežilnikov zraka do frizersko-lepotilnih onegajev. Celo navadni piskri in plastične posode se najdejo, zato imaš mestoma občutek, da si na kakem prodajnem velesejmu. S tem ni nič narobe, težava je le, če se željan drugačne tehnike znajdeš v tem krilu sejmišča in se zaradi več­nivojskega blodnjaka hal ter stotisočglave mno­ži­ce lep čas ne uspeš prebiti iz objema toasterjev, ože­malnikov in depilatorjev. Res pa je, da se v teh dvoranah vsepovsod kuha, peče in stiska ter narejeno deli mimoidočim. Zato vsaj lačen in žejen nisi.

Philetta je bil uspešen radijski sprejemnik iz petdesetih let in Philips se je odločil za obuditev legende. Naredili so res dopadljiv aparat sodobnega, a obenem nezgrešljivo retrovideza, ki ga dičita les in aluminij. Rabi lahko kot klasičen FM-sprejemnik z dvema velikima knofoma, česar bodo najbolj veseli nostalgični starč­ki, kot digitalni radio ali kot pristan za Applove ploščice. Wi-fija za internetne radijske postaje in streamanje pa nima. Edinole ime se Philipsu ni posrečilo: original radio. Cena znaša malo več kot dva stotaka.

IFA 2012: telikalniki in kuhovizorji objavljeno: Joker 230
september 2012