Revija Joker - Kje so joški

ČLANKI
...
Skoraj štirinajst let je od tega, ko smo se v davnem Jokerju 58 ozrli po spolnosti v igrah in ugotovili, da je prisotna dokaj redko - in še tedaj, ko je, je bolj posmeh ali kot cenen magnet za kupce. Tedanja generacija igralcev je zdaj odrasla in pričakuje, da bo v igrah našla teme, primerne svoji starosti. Zato se Quattro vpraša, kako se je situacija v vsem tem času spremenila ... Oziroma zakaj se ni.

Namigovanje na spolne teme najdemo v najzgodnejših igrah. Od Custer's Revenga na atariju 2600 do nekajsličičnih animacij, ki smo si jih nalagali mulci na spectrumu in komodorcu ter se zraven bebavo hihitali. Ali doživljali prve erekcije ob Samantha Fox Strip Pokru, ki je ponudil par razgaljenih sličic joškate pop zvezdice.
Kakor je napredovalo računalništvo in število pikslov na ekranu, tako so kockavi jozeljni in drugi organeli postajali vse bolj podrobni - in hkrati vse bolj potisnjeni ob rob. Novi medij je porno industrija hitro znala izkoristiti, toda večina materiala je ostala v klasični potrošniški obliki, z odjemalcem kot statičnim opazovalcem vnaprej posnetega materiala. To je kupcem očitno ustrezalo, igre pa se golote še vedno otepajo in redke so lastovke, ki nikakor ne prinesejo pomladi.

Kje so joški objavljeno: Joker 222
januar 2012