Revija Joker - Pretepačini v čast

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki » Pretepačini v čast
...
Igre, v katerih si z nasprotnikoma delita zaušnice, niso več tako pod žarometi kot njega dni. A še zmerom jih igrajo precejšnje množice, ki jih navdušuje njihovo združevanje brzinskega dogajanja in zaposlovanja sivih celic. Med njimi je ambasador digitalnega prefuka Sneti - morda pa boš kmalu tudi ti.

Čeprav borilne igre v ringu nažigam praktično od takrat, ko sem med deljenjem krošejev porodničarjem prilomastil v to dimenzijo (iz neke druge, kjer je World of Goo prodajna uspešnica), ne nameravam moriti z zgodovinskimi anali na to temo. Mogoče bi bilo zanimivo, ampak če bi želel zadevo udejanjiti orenk, bi zasedla nespodobno dosti Jokerja, saj je materiala za celo knjigo. Povrhu bi verjetno izzvenela bolj kot naštevanje že naštetega, zlasti pa kot streženje znalcem. Oni že vedo, da so pretepalke om nom nomm, dočim marsikdo drug ne.
Zato bom storil nekaj drugega. Osvetlil bom bistvo pretepačin in pokazal, da že solidne, kaj šele najboljše predstavnice žanra niso nobene brezzvezne drkalke knofov, za kar jih neznalci mnogokrat imajo, temveč da se za njimi skrivajo izredno prefinjene mehanike. Mehanike, ki na eni strani zahtevajo hitro in obenem premišljeno pritiskanje smeri ter gumbov, na drugi pa možgane v polnem zagonu. O tapravih mehanikih pa drugič, okej, Damjan?

Pretepačini v čast objavljeno: Joker 187
februar 2009