Revija Joker - Poljščine

ČLANKI
...
World of Warcraft in Grand Theft Auto se prodajata v galaktičnih številkah, toda v Kokoški se jima po po robu postavlja čudna zbirka špilov iz skorajda bratske slovanske države. Aggressor & Sneti vzameta koso in gresta na polje.

Na Šaljivčevo opisovalsko tnalo so tekom let prileteli taki primerki igrarske umetnosti, kot so Terrorist Takedown (J138, 29), Battlestrike: Road to Berlin (J154, 10) ter Code of Honor (J168, 48). Po ocenah lahko sklepate, da so nama povzročile divjo lijavico ter nore bolečine v dvanajsterniku. A v kance podplutih očes nama je vseeno padlo, da vse te izjemnosti prihajajo iz nedrij istega založnika - poljskega City Interactive, kjer so jih večinoma tudi izdelali. V redu, pri nas v otroštvu cepijo proti črnim kozam, v deželi belega orla pa proti snovanju dobrih iger. Primer končan.
Ali pač? Pred meseci sva namreč pobuljila ob odkritju, da so police v naših večjih trgovinah z zabavno elektroniko dobesedno nabite z izdelki iz malhe City Interactive. Še več: namesto da bi tam brezdelno postavale, gredo nadmočno v promet! V tisoč in več izvodih. Brez heca. Prvožogni razlogi za to so sicer jasni. Škatle in navodila so po zaslugi podalpskega zastopnika Colbyja v lepi slovenščini, DVD-šatuljice so vložene v lične kartonaste ovoje, cene pa so praviloma nizke, tipično okrog deset evrov. Toda kaj leži za to fasado?

Ob uzretju police z opisanimi igrami je urno viden talent avtorjev za raznolikost, saj s prav vsake škatle nek mrkogledi badass mofo vate namerja veliko krepalico. Nemara je to namig, da jo je bolje ucvreti čim dlje proč?

Poljščine objavljeno: Joker 185
december 2008