Revija Joker - Prašičji švic na snegu

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki » Prašičji švic na snegu
...
Duševno za spoznanje moteni pripovedovalec Sneti in preizkuševalec e-smučarščin Dodo ponoči zgarana zlezeta v neznano hotelsko posteljo. Zjutraj si potihem odglodata roki, da ne zbudita na njih speče Janice.

To nemara veste ali ne, ampak od nekdaj si strašno želim postati l33t radijec. Zato si bom, evo, prav zdaj izpolnil želje, ker si jih pač lahko in vi pri tem nič ne morete, ter kar tule v farbovitem magazinu oblikoval lastno, četudi namišljeno oddajo. V njej bodem potoval širom Slovenije in sveta, spraševal ljudi totalne neumnosti o določeni, bistroumno izbrani tematiki ter obilno, ceneno modroval. Stroške bo prijazno krila nacionalka, za kar ji že mazilim podplate, oblikujem boljšo garderobo tamali Koširjevi in plačujem dve od triinosemdesetih položnic, ki jih dolgujem. In kaj je primernejše za srž prve oddaje, ki sem ji zaradi lastnega truda in potenja na kolovozih poetično nadel zapomnljivo ime Prašičji švic, kot podalpska narodna obsesija - smučanje? (Okej, morda vse drugo, na primer koline. A pustimo to.)
V interesu poglobljenega, četudi vsaki mamci, ki zjutraj sluha tranzistor in sreba vodeno kavico, dostopnega obravnavanja sabžekt metra sem projekt Švic zastavil resno. Po eni strani sem želel prikazati nazarensko ljubav in razumsko dvomljivo zagledanost raznoterih ljudekov v drvenje nizdol po beli kristalni strjenki, tip I., kvaliteta II., ki zlobno prekriva sicer povsem rodovitna, za romantične sprehode jadrno primerna pobočja razgledniških hribov in gora. Po drugi pa sem se nakanil vse skupaj obrniti na hec, da bi tako karseda segel v srce sleherniku ne glede na njegov nivo dojemanja. Tu je torej z nenehnim sukanjem ponarodelega komada Snih snih snih snih! podloženi transkript še vroče oddaje, ki jo bodo menda kar najbolj ažurno zavrteli v razumnem časovnem okviru med letoma 2009 in 3864. Z obveznimi prispevki občanov prej vse skupaj ne bo crknilo, za kar se ob veseljenju zagotovljene pokojnine frišnim delodajalcem vnovič klanjam in jim pri šanku ob izteku proge častim povret cviček ter lulčke, ahem, čevape.
Kdor ne žveči in kozla, ni Sloven'c.

Normalnemu človečku brez zenovskega treninga vzame dih že pogled z vrha skakalnice. Tile pobje so carji z medeninastimi jajci.

Prašičji švic na snegu objavljeno: Joker 140
marec 2005