Revija Joker - Ognjišče podobic

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki » Ognjišče podobic
...
Leto po splovitvi zaprte bete in nekaj tednov po izidu prve razširitve Curse of Naxxramas je načeloma brezplačna igra s kartami Hearthstone: Heroes of Warcraft popularna in dodelana kot še nikdar. Redni podanik Sneti te povabi v njen svet.

Free to play is here to stay. Načeloma brezplačna igra s kartami Hearthstone: Heroes of Warcraft pa je eden najbolj vročih primerkov tega poslovnega modela. (Ja, v uvodu sem rekel 'poslovni model'. Ampak ne nehaj še brati. Se ti bom oddolžil.) Od septembra lani, ko je stopila v zaprto beto, prek letošnjega januarja, ko se je preizkusno odprla javnosti, do marca, ko je napočil čas za končno inačico, si je špil nabral nič manj kot deset milijonov registriranih računov. Deset milijonov. In to še pred splovitvijo inačice za ipad, ki je vrste nedvom­no odebelila, saj je igrati s tablico na sekretu nazarens­ko uži­vaš­ko. Mimogrede, androidneži in iphonarji, vaša inačica bo pripravljena do konca leta. Vendar tudi pred raču­nal­niš­kim zaslonom, naj bo to PC ali mac, ni hudega. Naj bo miška ali prst - odličnost dizajna, ki ga je na lastno pobudo udejanjila manjša ekipa v okviru Blizzarda, je ne­okrnjena.

Hearthstone je židana, hitro priučljiva, globoka in načeloma brezplačna igra s kartami. Spodaj je tvoj čarodej, ki priklicuje bitja in proži uroke, zgoraj pa nasprotnik, ki mu je treba vzeti vse življenjske točke.

Ognjišče podobic objavljeno: Joker 254
september 2014