Revija Joker - Priče uspeha

ČLANKI
...
Achievementi so dosežki. Trophies so trofeje. Gamerscore je igralčev rezultat. Z nagradami za izpolnjene cilje okinčani Sneti pove, zakaj nekateri živijo za te pojme. In čemu Mile High Club zagretim igralcem pomeni nekaj drugega kot običajnim ljudem.


Rekorder Ray Cox kaže, koliko xboxov 360 je verjetno moralo pokazati rdeči prstan smrti, da je pod vzdevkom 'Žrebec83' prišel do rekordnega milijona igralčevih točk. Meni še manjka. Do obojega.
Pa se je zgodilo. Sredi marca je Američan Ray 'Stallion83' Cox prvi dosegel milijon točk - gamerpointov na servisu Xbox Live. Razsež­­nosti podviga se razkrijejo, če vemo, da je moč v eni igri tipično zbrati tisoč teh pik, ki jim pravijo tudi G-points, G-točke. Za milijon se je Ray trudil od leta 2006, ko je v v Hexicu HD za xbox 360 odklenil prvi dosežek. "Ni trajalo dolgo, da sem se potegoval za najvišja mesta na lestvici. “Septembra dve leti pozneje sem imel 250.000 G. Te- daj me je obšlo, da bo moj cilj milijon."

Ray je iz hobija naredil posel. Udejanjil je spletno stran 1milliongamerscore, objavlja podcaste, fura oddajo na Twitchu, pokazali so ga v številnih strokovnih medijih. Promoviral je hardver, od Microsofta prejel dosmrtno brezplačno naročnino na  Xbox Live in bil dve leti zapored v Guinnessovi knjigi rekordov kot lastnik najvišjega igralčevega rezultata. Njegovo življenje je posvečeno virtualnim podvigom.

Priče uspeha objavljeno: Joker 252
julij 2014