Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » igrovje - tematski članki
Uredi seznam
Leto in pol je minilo od izida Blizzardovega hero shooterja Overwatcha, ki se je lani upravičeno okinčal s številnimi nazivi igre leta, tudi našo. Sneti preveri, kako je z vobčim zdravjem te sodelovalne prvoosebnice in kam jo Nevihtniki peljejo.
Sneti prijatelju, ki je razumno podkovan v videoigrah, omeni, da bo favoritni špil začel vnovič z izbiro new game +. Ko ga celo tak nezačetnik debelo pogleda, češ, kakšna napredna matematika je to, pisec ugotovi, da velja o njej priobčiti članek.
Največji izdelovalec igrač se je preizkusil v kloniranju Minecrafta. Kakšna bo prihodnost nazaslonske sestavljanke Lego Worlds, ki se bo ne­dvomno še razvijala, LordFebo sicer ne ve. A sedanjost je pisano medla in ‘idano dolgočasna.
Sneti ima poln kufer agrošamana, renolocka in piratskega bojevnika, ki ti v glavo meče kavlje in še grog. Zato se razveseli prihoda Hearthstonove razširitve Journey to Un'Goro, ki dodobra premeša karte in kupčke.
Z drugim kosom dolpotegljive vsebine za Dark Souls III se zaključuje veličastno obdobje, v katerem smo vedeli, da bomo vsakih nekaj let dobili nekaj v zvezi z Dušami. From Software serijo polagajo k počitku, Sneti pa s sedmine opiše oba dodatka in ju obogati s pregledom zunanjega literarno-slikovnega materiala.
Sneti napiše par dejstev in mnenj o letu, ki se je nedavno odtrkljalo v anale, in v navezi z JCTjem obelodani njegove osrednje igričarske naslove ter zanimivosti.
Preznojen in drhtečih rok se Aggressor izogiba rezilom in kroglam vse bolj priljubljenih načinov igranja, kjer naši liki umrejo čisto do smrti. Tako bo vnukom govoril o doživetjih v Diablu, kot so njemu dedki pravili o dnevih na fronti.
Mobilnike so zavzele risankaste žverce, ki so sprožile novo manijo in ljuds­kim glasilom omogočile, da spet zapišejo kakšno senzacionalno o igricah. Trier na plano potegne zaprašeni Pokedex, zabeleži kile in holesterol ter po dveh tednih intenzivnega pokedžoginga sporoči ugotovitve.
Minulo in aktualno mesečno sezono fine kvartaške igre Hearthstone so zaznamovali Blizzardovi posegi in razširitev Whispers of the Old Gods. Oboje je po Snetijevem mnenju prispevalo k zanimivejšemu in uživantskemu elektronskemu cecegeju.
"Ja pismo, kaj pa prvi zakon robotike?!" se priduša Trier, ko ga Fredomedo in njegovi animatronski pribočniki vnovič stlačijo v par številk premajhno železno devico. Zazre se slabi dve leti v preteklost, obravnava huronsko uspešno serijo neodvisnih špilov in kronira histerijo, ki je nastala po izidu.
Včasih smo se pridušali, da bi lahko izdajatelji evropsko prvenstvo v nogometu simulirali v obliki razširitve za obstoječe igre. Zdaj, ko je Sneti tega prijema vnovič deležen v Pro Evo Soccerju 2016, nesrečen ugotovi, da se zarečenega kruha največ poje.
Overwatch paradira na čelu nove podzvrsti iger, herojskih streljank. Aggressor s puško v eni roki in coprnijo v drugi odide poiskat njihove vojaške in fantazijske prednike.
Atari Vault je digitalno skladišče, v katerem se je znašla stotnija iger in igric izpred desetletij. Sneti preveri, koliko je vredna dinozavrska kompilacija.
V globoko meditativnem stanju Aggressor spregovori o psihični nadlogi, ki je igralcem tekmovalnih nalinijskih iger vse bolj poznana. To je nadležna spirala razrvanosti ob neuspehu, v žargonu pokra znana kot 'tilt'.
Četrtega februarja je bil dan boja proti raku. Malo prej pa je izšla 'igra' That Dragon, Cancer, ki nas pripusti v spomine staršev obolelega petletnika. Snetiju je hudo.
Njega dni so bile vesoljske strelske arkade pretežno omejene na avtomate in konzole, računalnik pa jih je ugledal na vsake kvatre enkrat. Toda časi so se spremenili in pece je deležen nove zore shoot 'em upov. Sneti dopusti, da ga oblije žarka luč iz vsemirja.
Kmetič Sneti se s pretežno zadovoljnim pogledom ozre v špajzo, kamor sta mu srborit komandos in klavec monstrumov z avtočkom na daljinsko navozila igrarskih ekopridelkov. Dasiravno si je želel kakega prav posebnega sadeža, je sit kot bona in sekret na štrbunk bo poln kakovostnega gnojila.
Bereš, a ni knjiga. Gledaš, a ni film ali TV-oddaja. Igraš, a ni prava igra. Kaj je to? Flegma si pripravi suši in preizkusi zvrst, ki zadnje case pridobiva na popularnosti – vizualni roman.
Na rudniškem vozičku se Aggressor zapelje skozi šest Minecraftovih let. Ugotovi, da najglobljih jaškov in najvišjih vršacev morda sploh še ni ugledal.
Priljubljena digitalna igra s kartami Hearthstone je dobila tretjo enoigralsko razširitev, League of Explorers. Sneti preveri, če se v artefaktske odprave neustrašnih in prismuknjenih pustolovcev splača vložiti goldinarje.
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA

november 2017
Oznanila: BlizzCon, zgodbi iz kock, Tamagočiji ..., vedež: sevanje, Made in China, anali: kinect, igrovje: Gran Turismo Sports, Super Mario Odyssey, South Park: Fractured But Whole, Call of Duty WW2, Ys VIII, Guardians of the Galaxy, Rock of Ages 2 ..., testisi: nokia 8 in iphone X, slikosuk: Thor, Star Trek Discovery, aktualne nizike ..., črkožer: prepovedane knjige ...

Rubrike člankov