Revija Joker - Uvodnjak o porniču na natlačenki

ČLANKI
stranka » članki » uvodnjak » Uvodnjak o porniču na natlačenki
Uvodnjak o porniču na natlačenki
...
David Tomšič

Lanska decembrska številka ima v Jokerjevi kroniki prav posebno mesto, kajti na prodajne police smo nehote poslali količinsko omejeno posebno izdajo revije. Peščica čitavcev je na priloženem DVDju namesto obljubljenega filma in spremljevalne softverske vsebine na svoje veliko začudenje dobila nekaj nenaročenega, nepredvidenega in predvsem neizrekljivega; nekaj takega, česar njihove očke sploh ne bi smele uzreti. Govora ni o kakem remek delu Uweja Bolla, marveč o, naravnost povedano, porniču. O takem tazaresnem, s tiči, češpljami in drugimi orifikami ter njih kombinacijami. To ni bila JCTjeva popoprana šala, kot bi utegnil nemara kdo pomisliti, marveč je bil na delu škrat Kuzma, ki je namesto jajc v gnezdih raje pomešal nepotiskane ploščke na vretenih v tovarni DVDjev. Rezultat je bilo nekaj pornjaških diskov, pobarvanih z našim dizajnom in priloženih reviji. Ko bi šlo vsaj za enega od zloščenih kanonskih primerkov zvrsti, na primer Backdoor Sluts 9, Grand Theft Anal 3 in Der Kabelinstallater Zwo. Ne, škrat se je odločil za podporo domačemu izdelku, kar je pomenilo amaterski zmazek, neprivlačno oklican Naši sosedje. Čeprav naslov daje misliti na homoerotično vsebino, na srečo ni take sorte. Le še tega bi se manjkalo, da odjemalcem serviramo ritopične fantiče, ki si turijo betiče. Vseeno zadeva predstavlja nižek porno industrije in je na nivoju onih filmčkov, ki jih samoročno posnamejo angleški turisti v Indiji, medtem ko natepavajo lokalno flandro z brisačo na glavi (očitno imajo tudi kalkutske hotnice svoje dostojanstvo). Res pa je, da od videotka, ki ga prodajajo po črpalkah za par evrov in katerega igralec Lipe kar sam plača svojo prisotnost, ne gre pričakovati blišča Privatovih izdaj.
Kar sem hotel povedati, je, da se v imenu naše izobraževalne in - odkar smo pokopali visokokakovostni Private in obupni Figov list - ne več fukološko usmerjene založbe iskreno opravičujem vsem petim ali desetim, ki so morali zaradi nekogaršnje (a je to sploh beseda?) malomarnosti zreti v Lipetovo kosmato razbrazdano rit. Če je še kje kak srečni dobitnik te posebne Jokerjeve izdaje, ki nam tega ni sporočil, ga spodbujamo, da ravna tako. Porniča mu ne bomo odtujili - konec koncev ima v tej obliki veliko zbirateljsko vrednost - le pravi plošček bi mu radi poslali.

Opravičiti pa se mi ni treba v primeru 'vegetarijanski skrajneži proti uredniku Jokerja'. Društvo za osvoboditev živali, kot se zelenjavarski posiljevalci radi kličejo, so me namreč zaradi uvodnjaka 141 (cifra internetnega članka: 1495) zašpecali Novinarskemu častnemu razsodišču. Moje pisanje o nestrpnosti dotičnega društva - odreagiral sem na povodenj nenaročenih, agresivnih in skrajno zoprnih pisem z ogabnimi naslovi v stilu 'Jajca so kurja menstruacija', 'Kdor mara odojke, ne mara dojenčkov' in 'Goveja juha je živalski urin' - je po njihovem huda obtožba, dočim sem z ostrimi oznakami krdelo aktivistov, vegetarijanski skrajneži in donkihotovski borci užalil njihove člane. No, omenjeno razsodišče je pred kratkim zadevo razumniško zaključilo, da je nivo pisanja sicer občasno nizkoten, vendar da gre le za piščevo mnenje in ne za hudo obtožbo, zatorej rileks. Sem vesel. In še z adreme za svoja gnusna sojasta sporočila za javnost so me skinili. Me je pa malo strah. V filmu Hvala, ker kadite sem namreč videl, česa so sposobni taki ekstremistični aktivisti. Da me le ne okepajo s tofu sirom ali oklofutajo z rukolo.
Dosti besedičenja o mesenih in mesnih zadevah. Precej nenavadna in vsekakor pestra vsebina Jokerja čaka na prebir, zato ne gre izgubljati časa na tej strani. Kolikor mi je znano, pri izdelavi te številke revije ni utrpel škode noben živalček in škrat Kuzma je bil za komolce odvlečen v najčrnejši rog Kočevskega gozda, kjer bo nagajivost še nekaj časa sproščal le s puljenjem jajc izpod tičev. Ava.


David Tomšič

Uvodnjak o porniču na natlačenki objavljeno: Joker 162
januar 2007