Revija Joker - Arx Fatalis

ČLANKI
stranka » članki » pomagalnik » Arx Fatalis
Arx Fatalis (J113, 87)
...
Octavian

Preden začnete, igro nujno nadgradite na verzijo 1.15, saj je v nasprotnem primeru ne boste mogli končati.

Nivo 2
Igra se prične v smrdljivem zaporu (1), z junakom, ki seveda nima spomina niti kakršnekoli lastnine. Kliše, pač. Pogovorite se s Kultarjem (3), zapornikom v sosednji celici, nato pa premaknite kamen pri vratih na drugi strani sobe (2) in dvokliknite rešetke. V naslednji sobi poberite na tleh ležečo kost in z njo pokončajte goblinskega stražarja. Premaknite vzvod pri Kultarjevih vratih. Po pogovoru z njim razbijte loputo v tleh (4) in skočite v temo.

Nivo 3
Blizu ležeč okostnjak (1) vam med drugim podari prve rune, s katerimi lahko zanetite ogenj. Nadaljujte po hodniku do sobe z dvigalom (2) in na poti, oboroženi s kostjo, odstranjujte podgane in pajke, ki vam ne dajo miru. Dvigalo seveda ne deluje. S talnega pretikala na zgornji levi strani sobe odstranite vso kamenje, pretikalo na desni spodaj pa obtežite z opekami in odprl se bo prehod v sobo na levi (3). Tu najdete kup koristnih stvari, med drugim vrv in ključ. Poberite jih. Pridobljeno vrv uporabite na mehanizmu za dvigalo in se z njim dvignite do prej nedosegljive police. Nadaljujte pot po hodniku do jeznega goblina (4) in ga s Kultarjevo pomočjo pokončajte. S prej pridobljenim ključem odprite vrata shrambe (5) in si obnovite zaloge hrane, napitkov in orožja. Nato mrtvemu goblinu vzemite vzvodno ročico, odprite rešetke in nadaljujte pot po stopnicah.

Nivo 3.

Nivo 2
Zopet se znajdete v goblinskem zaporu. Nadaljujte po hodniku in pobijajte goblinske stražarje, ki se vam znajdejo na poti. Pogovorite se z goblinskim arestantom z imenom Polsius (5) in ga po pogovoru osvobodite. Nadaljujte do sobe s spečim goblinskim lordom (6), ga pokončajte in v sobi najdite papir 'goblin authorisation' ter ključ za vrata v veliko votlino (7). Vstopite v votlino in se pogovorite s trolom z imenom Greu (25), ki želi darilo za svoj rojstni dan. Zaenkrat ga zapustite in se odpravite v nivo višje po stopnicah na severu karte (8).

Nivo 1
Kmalu boste prispeli do malce večje votline s trdnjavo in mrtvimi ljudi okoli nje. Malce jo raziščite, pokradite, kar je ostalo, in se pogovorite z ranjenim Ortiernom (1), ki vam podari 'gem dealers licence'. Stopite še do bližnje taverne (2), kjer najdete starega kolega Polsiusa. Prepričajte ga, da vam podpiše dovolilnico, nato pa odhitite nazaj v goblinske zapore in tečnemu stražarju pokažite dilerske papirje, ki vam jih je dal Ortiern - ali ga pa ubijte.

Nivo 2
Goblinu za zaprtimi vrati (9) pokažite podpisano dovolilnico.

Nivo 2.

Nivo 3
Stopite skozi desni prehod s pajkovo mrežo, nadaljujte do mostu, ga prečkajte in pojdite mimo trola na levo, po stopnicah navzdol in za vogalom po stopnicah spet navzgor v nivo više (6).


Nivo 2
Znajdete se v votlini, kjer se lahko pozabavate s pobojem nekoličine pajkov in podgan. Nato se povzpnite po stopnicah (10).

Nivo 1
Prispeli ste v mesto Arx. Obnovite zaloge in prodajte odvečne predmete v trgovinah (11, 18, 19). Pogovorite se s Carlom v stražarskih prostorih (3), nato pa s kraljem Lunshirom v gradu (4). Kralj prosi, da odnesete pismo trolskemu kralju in ga poprosite, da počisti zasuti prehod med trdnjavo ter mestom Arx.

Nivo 1.

Arx Fatalis objavljeno: Joker 114
januar 2003

poglavja članka:

Uvod

Nivo 3

Nivo 1

Nivo 2

Nivo 7