Revija Joker - Sherlock Holmes: The Case of the Silver Earring

ČLANKI
stranka » članki » pomagalnik » Sherlock Holmes: The Case of the Silver Earring
Sherlock Holmes: The Case of the Silver Earring (J134, 43)
...
Jager

Začetni nasveti: dostop do inventarja imate s klikom na desni miškin gumb. Kadarkoli se kak dokument samodejno ne zabeleži v beležko, ga morate poprej prebrati v inventarju. Če želite teči, dvokliknite levi miškin gumb.


Prvi dan
Po končani animaciji se znajdete v plesni dvorani. Poberite Bromsbyjeve zapiske na desni in jih preberite. Odprite beležko in preberite vse dokumente. Pogovorite se z zdravnikom in modelom na desni. Sedaj se premaknite levo in počvekajte z majorjem, ki stoji pri stebrih. Pri vratih blizu vhoda je na stolu bela tkanina. Pogovorite se tudi s služabnikom, ki pometa, in nato še z naglušnim častnikom pri šanku. Zdaj pojdite skozi vrata ob vhodu in kliknite na oklep ter poberite črno krpo desno ob njegovem vznožju. Uporabite tudi meter na sledi smodnika na podboju vrat, skozi katera ste pravkar prišli. Sprehodite se naprej po hodniku in na polici omare z ogledalom uporabite lupo ter poberite lase. Sedaj stopite skozi vrata, levo od oklepa. V kuhinji z lupo kliknite ob stolček in poberite gumb. Odprite pokrov smetnjaka in kliknite na omaro ob njem. Pomaknite se na desno stran mize in govorite s kuharjem. Sedaj pojdite nazaj na hodnik in skozi srednja vrata ter nato skozi duri na desni. Z metrom kliknite na odtis čevlja ob preprogi, z lupo pa kliknite na pepelnik na mizi in vzemite pepel. Pomaknite se levo in pojdite skozi dveri kopalnice. Z lupo kliknite na desni spodnji rob umivalnika in poberite lase malo niže od škarij. Vrnite se v hodnik, pomaknite se niže. Z lupo kliknite pod tamkajšnjo mizo in vzemite škatlico. Sedaj pojdite še naprej po hodniku in vzemite torbico. Nato kliknite nanjo v inventarju in preglejte vozovnice. Na prahu pri vratih uporabite epruveto in stopite skozi leve dveri. Vzemite fotko z ogledala in uporabite epruveto na prahu na kredenci. Iz knjige pri zofi vzemite vizitko in jo preberite. Sedaj si oglejte zapiske in kliknite na fotko ter vizitko. Vrnite se v hodnik in pojdite skozi srednje duri. Govorite z Mary in se pomaknite levo, kjer kliknite na predale za mizo. Pojdite skozi leva vrata, z mize vzemite spisek gostov in ga preberite. Pomaknite se levo, počvekajte s Hermannom in nato še z damo ob njem. Po sekvenci zopet počvekajte z gluhim polkovnikom pri baru in nato še s častnikom ob njem ter z natakarjem (ker je skrit, kliknite na levo stran šanka). Ponovno spregovorite s pometačem in nato pojdite skozi desna vrata ob govorniškem odru. S pištolo iz inventarja kliknite na Lavinijo in se pogovorite. Kot Watson preprosto pokramljajte z vsemi na dvorišču. S Holmesom se nato pomaknite levo in z lupo kliknite na beli zmazek pri stranskem vhodu. Poberite ogorek in izmerite velikost stopala. Po sekvenci na karti kliknite na Baker Street.


Baker Street
Z Watsonom kliknite na drugo, tretjo in četrto polico knjižne omare ter nato v zapiskih preberite vse tri odlomke iz knjig. S Holmesom uporabite mizo pred sabo. Postavite posodo z vodo nad gorilnik in slednjega vključite. V vodi uporabite stekleničko z milom in nato pomočite še belo tkanino. Zopet postavite posodo nad gorilnik in ga vključite, v vodo vsujte raztopilo (solvent) ter namočite očiščeno belo tkanino, nato pa si jo oglejte pod mikroskopom. Sedaj stresite fino črno substanco iz inventarja nad prižgan gorilnik, črne in rdeče lase pa poglejte pod mikroskopom. Na škatlici v inventarju uporabite lupo in nato vse tri kupčke belega prahu uporabite na mikroskopu. Beli prah segrejte nad gorilnikom. Kot zadnje postavite posodo z vodo nad gorilnik in vanjo stresite beli prah.


Kviz dneva
Na vprašanja odgovarjate z 'da' ali 'ne', vse odgovore pa morate nato podkrepiti z dokazi iz beležke. Barva okvirja pod vprašanjem rabi kot namig, v katero kategorijo dokazov sodi pravilna utemeljitev. Vedno morate najprej klikniti na primerni dokaz in nato na prazni okvir, kamor sodi. Modri okvir predstavljajo dokazi v obliki pogovorov. Rdeči okvir so dokazi, do katerih pridete z deduktivnim sklepanjem. Zeleni okvir pa predstavljajo dokazi v obliki dokumentov. Vedno ko končate s kvizom, kliknite na simbol za beležko na dnu zaslona.
1. Da - drugi dialog s polkovnikom Pattersonom
2. Ne - dialog z Mary
3. Ne - rdeči okvir: cigaretni ogorek pri stranskem vhodu, zeleni okvir: študija o tobaku
4. Ne - Satterthwaitov dialog
5. Ne - dialog s Carlom Pannisterjem, dialog z go. Lambert
6. Da - rdeči okvir: meritev iz hodnika (1,65 cm), zeleni okvir: odlomek iz knjige o balistiki
7. Da - modri okvir: dialog z go. Lambert, zeleni spisek gostov

Sherlock Holmes: The Case of the Silver Earring objavljeno: Joker 140
marec 2005