Revija Joker - +1 omrežje

ČLANKI
stranka » članki » netki » +1 omrežje
...
Plus ni le še eno socialno omrežje. Quattro pokuka malo globlje in se vpraša, ali ni priča konvergenci mnogih storitev v nov ekosistem, ki bo uporabniku ponujal vse, kar potrebuje, na vsakem koraku. Hkrati pa na novo definiral njega samega.

Osemindvajseti junij 2011 označuje sp­lovitev omrežja Google+, v katerega se je v borih treh tednih prijavilo nad dvajset milijonov ljudi. Ob tem, da je šlo za omejeni test omrežja - v prvih štirinajstih dneh si komajda lahko prišel zraven, četudi si imel povabilo. Sicer smo že vajeni stampeda navdušenih geekov vsakič, ko Google napove novo storitev. A tokrat so se stvari odvile nekoliko drugače.
Tisti, ki štejemo, vemo, da je to že tretji poskus socialnega mreženja, ki smo ga dobili od fantov iz Mo­untain Viewa, in star slovenski pregovor pravi, da gre v tretje rado. Morda tudi zato, ker k vsej stvari pristopa drugače, kot smo bili vajeni doslej. Tako drugače, da marsikdo sploh ne ve, kaj bi v novem omrežju sploh počel. Možnosti sta zato le dve: Plus bo bistveno spremenil naše digitalne družabne navade ali pa se bo hitro znašel na smetišču zgodovine.

+1 omrežje objavljeno: Joker 218
september 2011