Revija Joker - Sezonsko čiščenje

ČLANKI
stranka » članki » železnina » Sezonsko čiščenje
Sezonsko čiščenje
...
Zaradi občutljivosti in krhkosti svoje elektronske ljubljenčke pri rednem pospravljanju vse prepogosto spregledamo. Luni the Fata popravlja krivico s krpico in čistilom v rokah.

Še nedolgo tega je povprečen računalnik brez težav zapolnil nekaj deset kubičnih metrov prostora, medtem ko so posebne skupine inženirjev zanj

Še dobro, da se ne vidi, kaj vse životari in gnije v notranjosti. Denimo za pol mošnje sramnega dlačevja.
skrbele v namenskih klimatiziranih halah, opremljenih s protiprašnimi filtri. Že najmanjši drobec umazanije je lahko povzročil napako v delovanju občutljivih vezij, zaradi česar so beštije dnevno čistili. Dandanes mnogokrat zmogljivejše abake, zapakirane v neugledne šatulje, srečujemo dobesedno povsod, od umazanih pisarniških miz do kuhinj in garaž. Z njimi rokuje vsakdo, vključno s starimi starši, otroci in domačimi ljubljenčki, pri čemer besedna zveza 'delovna higiena' večini predstavlja zgolj čudno zvenečo tujko. Posledica so težave, ki se začno čez čas zavoljo silnih količin prahu, umazanije, drobtin, lasovja in madežev kokakole pojavljati v notranjosti računal in takisto njih zunanjosti. Kako se jim izogniti oziroma kako spodobno poskrbeti za svoj strojček, je tema tega članka.

Miza, na kateri počiva vaš računalnik, si takisto zasluži nekaj pozornosti. Delo v svežem okolju je neprimerno prijetnejše od sedenja za prašno in pepelnato mizo, na kateri ležita teden stara posoda čokolina in masten ovoj od bureka.

Sezonsko čiščenje objavljeno: Joker 112
november 2002