Revija Joker - Ujeti spomini

ČLANKI
stranka » članki » železnina » Ujeti spomini
Ujeti spomini
...
PredLeča vzame povprečen digitalni fotografski gizmo in se odloči narediti take fotke, da bodo kolegi med njih ogledom metali s čeljustmi po tleh.

Počitnice so tu, dobrih motivov je nešteto in za to, da bi jih ujeli, ne potrebujemo vrhunske reporterske opreme. Dovolj, pravzaprav več kot dovolj, je že aparatič, ki ga br

S kakim resnim fotkičem in kilami lečovja bi si le prislužil mesto ob aretiranem. Malega gizma pa nihče ni opazil.
ez težav stlačimo v žep. Ne le to, kompakten fotkič je odlična zamisel, če nočemo biti preveč obremenjeni s troganjem kil steklovine in čuvanjem dragocene opreme, zlasti če gremo v kake bolj zakotne kraje. Velik fotoaparat je drag fotoaparat, torej je dober cilj za nepridiprave. Tako pridejo kompakti do izraza: resda nimajo vseh funkcij velikih bratov, a so zato majhni in priročni. Redkokateri je težji od 300 gramov, kar je recimo teža manjšega teksaškega zrezka, in ponavadi gredo brez težav v varžet. Ko vidiš ustrezen motiv, je onegajček že v roki in takorekoč nemudoma pripravljen, brez ročnega snemanja pokrovčka. Verjemite mi na besedo: čeprav bodo nekatere slike z manjšim aparatom za spoznanje slabše, boste zajeli dosti več zanimivih spominov, kar povsem odtehta. Da o bolj normalnem videzu povprečnega turista z njim ne govorimo.

Ujeti spomini objavljeno: Joker 144
julij 2005