Revija Joker - Predvajaj igro

ČLANKI
stranka » članki » železnina » Predvajaj igro
Predvajaj igro
...
Aggressor igro na ogled postavi, ker bolj resnico ljubi kakor hvalo, željnim vsepovprek svetuje, da zijalo bi imelo od nje užitek pravi.

Nažiganju videoiger se je s bliskovitim razmahom pridružilo družabno opazovanje drugih igralcev pri rešetanju nacijev in driblanju Ronaldov, kot je popisano v sosednjem članku. Prvinsko je to posledica razvoja internetnega omrežja in njegovih servisov. Vendar do njega ne bi prišlo brez takisto obsež­ne množice ljudi, ki si želijo svoje igralske prigode deliti. Si v Battlefieldu med lupingom skočil iz ka­bine enega letala v drugega? V Hearthstonu poteg­nil dva Ragnarosa iz enega pakelca kart? V Day­Zju ves popoldan bežal pred krdelom kričečih Romunov, ki so ti obljubljali pitje detergenta? Po zaslugi spletnega videa te prelestne izkušnje niso več stvar posameznika, marveč vse skupnosti.

Ej, včeraj sem z odčepnikom sestrelil helikopter! Včasih smo se ob takih trditvah sošolcev le nasmihali, da­nes pa jih lahko dokažeš s posnetkom. Oziroma ubojite poteze uprizoriš v živo pred navdušenimi gledalci.

Razvoj pospešuje dejstvo, da je streamanje v osnovi razmeroma preprosto početje. Zlasti na playstationu 4 in xboxu one, kjer si na liniji z nekaj pritiski menijskih knofov. A spraviti na Twitch svojo igro je eno, napraviti kvaliteten stream, ki ga bo gledal še kdo drug razen tvoje punce, pa drugo. Ko prične novinec kopati po nastavitvah in možnostih, trči ob kup dilem. V ogib ponavljanju začetniških napak je zatorej tu nekaj nasvetov za one, ki bi se v tem poskusili. Kdo ve, morda novi Pewds pride iz Spodnje Ščavnice. (Opozorilo: navodila za grimase in cviljenje v slogu trinajstletnic niso vključena.)

Predvajaj igro objavljeno: Joker 262
maj 2015