Revija Joker - V iskanju ravnovesja

ČLANKI
stranka » članki » železnina » V iskanju ravnovesja
...
LordFebo se je v mlajših letih veliko prevozil po enem samem kolesu. Po novem pa to ni več stvar akrobatske veščine, marveč tehnologije.

V kronikah informacijske tehnologije je leto 2001 najbolj obeležilo oznanilo ipoda. A kljub veličini tega onegaja se je tisti čas po kuloarjih največ govorilo o skrivnostnem projektu Deana Kamna. Ta izumitelj se je proslavil z invalidskim vozičkom ibot, ki je plezal po stopnicah, nakar so se razširile govorice o nje­­govih načrtih, da spremeni premikalne navade človeštva. Ker tedaj informacije niso tekle s tako moč­nim curkom, v javnost ni prišel niti en oprijemljiv podatek. Mediji so zadevo označili za it in naivno špekulirali o marsičem, od lebdeče deske nalik tisti rolki iz filma Vrnitev v prihodnost do gospodarnega vo­­­zila, domala perpetuma mobile, ki ga poganja Stirlingov toplotni stroj. Decembra je bil zato prenekdo razočaran, ko je Kamen predstavil le čuden dvoko­lesni voziček z balanco - segway.

To je večkratni doktor Dean Kamen na svojem stop­ničnem vozičku ibot. Medalja za tehnologijo, s katero ga je odlikoval Bill Clinton, je le ena v vrsti najprestižnejših nagrad, ki jih je prejel. Pred kratkim je zaključil revolucionano protetično roko, geekovsko zvano Luke arm, na kateri je delal osem let. Gre za naj­boljšo protezo, ki sodeluje z živci in mišicami.

V iskanju ravnovesja objavljeno: Joker 259
februar 2015