Revija Joker - Brez vtikanja, prosim!

ČLANKI
stranka » članki » železnina » Brez vtikanja, prosim!
...
Enotni vtič za polnjenje mobilnih naprav je zahvaljujoč Evropski uniji danes realnost. Quattro se ozre po tehnologiji, ki ga bo, upajmo, napravila nepotrebnega.

Elektronika, ki jo nosimo s seboj, je odvisna od baterij. Kar pomeni, da jo moramo redno polniti. Pred manj kot desetimi leti je vsak tak gizmo imel samosvoj priklju­ček, verjetno le zato, da ti je proizvajalec lahko prodal ustrezen polnilnik. Takega, ki ga dostikrat nisi mogel več uporabiti niti z novejšim modelom istega proizvajalca. Treba je bilo Evropske komisije, ki je leta 2009 predlagala, naj se vsi mobilni telefoni na evropskem trgu polnijo skozi vtič micro USB. Proizvajalci so se začuda strinjali in taisti sistem pričeli uporabljati še na ostali prenosni elektroniki.
V praksi to pomeni, da ti za vso kramo, ki jo vlačiš s sabo, zdaj zadostuje en kabel. Če ga pozabiš, ga ima pri roki vsak. Izjema so Applove naprave, 3DS in vita. Je pa že naprodaj tehnologija, pri kateri niti kabla ne potrebuješ več. Brezžično polnjenje z indukcijo brez velikega pompa počasi stopa v naš vsakdan.

Dražje polnilne postaje poskrbijo za več naprav hkrati. Primerno za pisarniško rabo, saj v službi ne potrebuješ več lastnega polnilca.

Brez vtikanja, prosim! objavljeno: Joker 244
november 2013