Revija Joker - Lego Star Wars: The Padawan Menace

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Lego Star Wars: The Padawan Menace
Lego Star Wars: The Padawan Menace
...
Case

Nisem največji fan Legovih kock in vojnozvezdnih filmov, čislam pa parodije. O epizodah Robot Chickena, Family Guyja in nekaterih drugih umetnijah, ki brijejo norca iz Lucasove zapuščine, smo pisali v Jokerju 192 (Ščeget vsemirja). Pred kratkim pa je prispel nov tovrsten izdelek, The Padawan Menace, burleskna animiranka, v kateri so stvarstvo in nastopajoči liki sestavljeni iz zrendranih plastičnih zidakov danske tovarne igrač. Gre za oficiel­ni filmček, od Bradača odobren, ki so ga zavrteli na Cartoon Networku, nato pa zapakirali na plošček, ki ga za dokaj majhen denar prodajajo vkup z ekskluzivno figurico Hana Sola.

Lego Star Wars najdeš na DVDju in blu-rayu. Skupaj s poštnino te pride manj kot 15 ev rov.

Da gre mojstru Yodi angleščina težko z jezika, smo vedeli. Ne pa tudi, da včasih pozabi na svojo zensko umirjenost in dobesedno popeni, hihi.

Da resnosti ne bo na spregled, naznanijo že uvodni prizori, kjer uzremo mojstra Yodo, ki skupino nagajivih jedijskih vajencev in droida C-3PO ter R2-D2 spremlja na izletu po Stari republiki. Hecna štorija je ohlapno postavljena v čas klonskih vojn, torej med epi­zodo 2 in 3, zagode pa jo senator Palpatine, ki v ga­laktični senat podstavi bombo in ukrade skrivne republiške bojne načrte. Dogodki, ki sledijo, imajo rep in glavo, a vse je kajpak podrejeno stresanju šal in nizanju humornih pripetljajev na ponarodelih lokacijah niza, vkup z mnogo skritimi referencami, ki terjajo večkraten ogled. Tako izvemo, da ima Mace Windu firmo, ki se ukvarja z višinskim čiščenjem oken ... da pozlačeno nergalo pozna več milijonov različnih nači­nov komuniciranja, a ne razume preprostih navodil za sestavljanje kock (“But ... this is just pictures, where are the words!?”) ... ter da so Jar Jar Binksa tako kot Bruca Leeja pokončali z laserji. Anakin in general Grievous mečevanje na vesoljski križarki za trenutek prekineta, da mimogrednim padawanom pozirata za spominsko fotografijo, huronski pa je zlasti Darth Vader, ki hoče nastopati v vsaki drugi sceni, a se na srečo pojavi George Lucas, ki ga očetovsko potegne ob stran. Hehe.

Darth Vaderja v času, ko se Padawan Menace dogaja, seveda še ni bilo, a se astmatik neprestano štuli v kadre, nakar mora posredovati sam George Lucas.

Tako oster in obešenjaški kot Family Guy in Robot Chicken tale legoidni video ni. Je pa otroško razigran in resnično smešen umotvor, za katerega je škoda, da se zaključi že po pičlih dvaindvajsetih minutah. Dodana vrednost diska je pet krajših filmčkov, med katerimi je vredno izpostaviti izvrstni dveminutni obnovi obeh trilogij, ki sta posneti s tehniko stop-motion. Skratka, če si navdušenec nad Vojno zvezd in Legom, je nabava tega lepega presenečenja obvezna!

Za razliko od osrednje, računalniško napravljene risanke sta dva krajša videotka, ki na hecen način obnovita celotno sago, sestavljena iz tapravih kock.


Lego Star Wars: The Padawan Menace objavljeno: Joker 222
januar 2012


sorodni članki