Revija Joker - Srebrno platno vrača udarec 2012

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Srebrno platno vrača udarec 2012
...
Kriza gor ali dol, stroji holivudske tovarne sanj bodo v novem letu obratovali s polno paro. Case prebrska seznam prihajajočih filmskih zanimivosti in izlušči tiste, ki bodo za bralstvo fabovitega magazina izdatno zanimive.

Minulo leto se v anale filmske industrije ni zapisalo kot presežno. Ravno nasprotno, saj so kinematografi v Zd­ru­že­nih državah v primerjavi s prejšnjo go­dino zabeležili petodstotni padec do­bička. In to navzlic v povprečju višjim cenam vs­topnic na rovaš davka, ki ga od gledalcev na vseh zem­ljepisnih širinah terja ogled predstav v stereoskopski tehniki.
Število filmov s pripono 3D je lani občutno naraslo, vendar je roko na denarnico težko izpostaviti eno samo titulo, ki je po tej plati navdušila pol toliko kot dve leti nazaj pionirski Avatar. Po vizualni plati (in ni­če­mer drugem!) smo si zapomnili Transformers: Dark of the Moon ter nekatere risanke z zajetim proračunom, kot sta Kung Fu Panda 2 in Cars 2, kjer podobe še posebej rade skačejo iz platna. Drugače pa filmov, koder bi bil ogled globinske različice hudo priporočljiv ali nujen, ni bilo na spregled. A trend ne bo jenjal, saj se bodo cineasti po filme, ki bodo postali bogatejši za tretjo dimenzijo, odpravljali celo v preteklost. Feb­ruarja bo v kino prilomastila globinska inačica Star Wars: Episode I 3D, aprila ji bo sledil Titanic 3D. James Cameron bi rad Avatarju 2 in 3 zagotovil tako rekoč neomejen proračun ...

Srebrno platno vrača udarec 2012 objavljeno: Joker 222
januar 2012