Revija Joker - Battle: Los Angeles

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Battle: Los Angeles
Battle: Los Angeles
...
Quattro

Obstajajo filmi, ko se človek vpraša, kaj za vraga jim je bilo treba tega. Med njimi so skoraj vedno tisti o invaziji zlobnih vesoljcev, Battle: LA pa ni nobena izjema, navzlic visokemu proračunu, Aaronu Eckhartu in Michelle Rodriguez. Kilava zgodba pove, da na Zemljo priletijo meteorji, v katerih so skriti žleht pobijalski alieni, dogajanje pa se osredotoči na Los Angeles. Tam vojska postavi eno prvih obrambnih črt za boj proti nezemeljski golazni, vod s poročnikom iz častniške šole in narednikom tik pred penzijo (Eckhart) pa dobi nalogo nalogo rešiti peščico civilistov, ki so po evakuaciji ostali v zapuščeni policijski postaji. Poskus rešitve gre seveda strašansko narobe ...

Bitka za LA bo kinodvorane zameglila 21. aprila.

Takole podano se sliši zanimivo, celo logično, a sem se moral precej truditi, da sem izluščil to rdečo nit. Vse skupaj je namreč posneto tako kaotično, da samo bebavo gledaš v meglo, kričanje in streljanje v prazno. Oziroma po alienih, saj mora spočetka enega samega tujca luknjati pet soldatov z dolgimi rafali. Toda ko marince podžgeta herojska žrtev častnika in žolčni nagovor seržanta, postanejo ubijalski stroji, ki od­loč­no prevesijo tehtnico na stran človeštva. S samomorilsko akcijo. Ki jo vsi preživijo.
To je pač film, v katerem ne izveš razloga za alienski napad, kjer so liki tako plitki in enodimenzionalni, da imajo več vsebine leteči roboti, in v katerem je Michelle Rodriguez toliko, da jo lahko uporabijo za og­la­še­vanje. Ki bo skupaj z bumtreskom v kina gotovo zvabilo dovolj ljudi, da se jim bo Battle: LA splačal, nadaljevanje je pa itak že planirano. Sezona blockbusterjev se je letos pričela precej piškavo. 

Najbolj smešno je, da vesoljcev v filmu ne vidiš bogvekako natančno. Če niso posneti od daleč, jih pa zakriva dim. Celo med vivisekcijo ne pokažejo celega.

Battle: Los Angeles objavljeno: Joker 213
april 2011