Revija Joker - Iron Man 2

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Iron Man 2
Iron Man 2
...
Sneti

Ob Iron Manu 2 sta mogoča dva možganska modusa. Prvi je zahteven, zajeban ter analitičen, ki pa je zelo nepriporočljiv, saj hitro povzroči krče. Količina klišejev, logičnih lukenj in bedarij je namreč orjaška. Drugi na­čin je sproščevalen, uporabljajoč le najbolj povprečno inteligenco, da postaneš stranka po okusu holivudskih tržnikov.

Železni mož frči po slovenskih dvoranah od aprila.

Tej je namenjena nova epizoda dogodivščin bogatinskega, ekscentričnega, jebačkega izumitelja Tonyja Starka iz stripov. Enako fino kot prej ga upodablja Robert Downey Jr., ki vsemu svetu obelodani, da je tehnološki superjunak, nakar postane tarča ruskega maščevalca Ivana Vanka (Mickey Rourke). Sledijo letanje po luftu, eksplozije, joškure, formulce, svetlobni biči, Gwyneth Paltrow v lomeče visokih petkah, mršava Scarlett Johansson kot nindža, odmevček kritike zasebništva v ameriški vojski, nezadovoljiv zadnji boj in odhod iz kina, kjer si se relativno dobro zabaval. To je domet tega filma, česar pa se na srečo zaveda. 

Dosti zvezd so napaberkovali za sekvel, od Mikija (na sliki) prek Samuela L. Jacksona do Johanove Škrlatinke. Slednja je nekaj shujšala. Fail.

Iron Man 2 objavljeno: Joker 202
maj 2010