Revija Joker - Something, Something, Something, Dark Side

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Something, Something, Something, Dark Side
Something, Something, Something, Dark Side
...
Case

Čudno smešen naslov za še kar smešno, dasi nič kaj preveč čudno devedejsko zmene, saj smo parodij na Star Wars vajeni – in do neke mere tudi naveličani. Ogleda vredne je predstavil članek v Jokerju 192, 'Nekaj, nekaj, nekaj, temna stran' pa je ime novega, drugega vojnozvezdnega speciala smejalne TV-serije Family Guy, ki kljub manj navdušujočim zadnjim sezonam ostaja v vrhu ameriške ponudbe risanih humoresk. Vsaj dokler se na male zaslone sredi leta ne vrne Futurama, juhej!

Vojnozvedni special Družinskega deca je moč kupiti v spletnih štacunah z DVD-robo.

V prejšnjem delu, Blue Harvestu, so se avtorji pošalili na račun Epizode 4, tokrat pa skozi parodistično prizmo spustijo petico, Imperij vrača udarec. Dogodki v slabo uro trajajoči animiranki tako sledijo onim iz Lucasove vesoljske opere, toda seveda zopet nekoliko po svoje. Lordu Vaderju lov na ubežniške upornike otežujeta nesposobni vojaški kader in hišna gospodinja Consuela ... Lukovo in Yodovo jedijsko vadbo v močvirju, katere bistven del je poznavanje kultnih B-filmov, prekinjajo vložki boksarske trenaže Dolpha Lundgrena iz Rockyja 4 ... v niziki vselej zapostavljena in tepena Meg se pojavi kot dunski asteroidni črv ... dočim v vlogi najemnika Bobe Fetta nastopi ogromni piščanec iz konkurenčne nadaljevanke Robot Chicken, ki se od časa do časa ravno tako bavi s parodiranjem Zvezdnih vojn.

Lucas jo je požegnal, Seth MacFarlane (ata Deca) pa se je pod epizodo podpisal le kot producent.

Končni rezultat je nasmeškov vsekakor, krohotanja pa nekoliko manj vredna produkcija, ki celokupno ni tako navdihnjena kot izvirna Modra žetev. Nemara bo spet odličen Episode 6: We Have A Bad Feeling About This, tretji del, ki se ima pojaviti ob letu osorej. 

Something, Something, Something, Dark Side objavljeno: Joker 198
januar 2010