Revija Joker - Herojsko bojevništvo

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Herojsko bojevništvo
...
Pogumni, borilno razpoloženi Sneti - dar-mar v sirotišnici, domu upokojencev, banki sperme! - priporoči ogled dvojice nadvse finih tosortnih filmov za prebroditev krize, dokler ne prispe Kill Bill Vol. 2.

Naj vam v svoji neznanski zenovski modrosti, v kateri imajo Budina spoznanja zgolj vlogo menija v piceriji, najprvo razkrijem eno življenjskih resnic, nadvse primerno za dokončno zamoritev drage ali dragega. Biološko dejstvo številka ena pravi, da bomo homo (kao)sapiensi vedno skušali širiti svoje gene, biološko dejstvo številka dve pa zagotavlja, da se jih bomo zmerom namenili združiti s kar najboljšim partnerjem ali partnerko. To pomeni, da se bomo za naklonjenost genetsko najhudejšega osebka trudili z ognjem, mečem, krempljem in opravljanjem ob jutranji kavi; in da bodo nekatere vreče špeha in kosti deležne več pozornosti kot druge. Dokaz za ta aksiom je mlada Kitajka Zhang Ziyi, za katero se v nič manj kot treh različnih filmih bori kup mišičastih samcev. Crouching Tigra ste že videli, Heroja in Muse pa bržda ne, zato zna tale prispevek delovati prijetno gledavšno izobraževalno.
Druga življenjska resnica je, da geni oblikujejo nadarjenost in da bi kdo drug, ki bi bil bolj talentiran kot jaz, znal tale uvod izpeljati bolje. Ampak to najbrž preprosto pomeni, da moja mama ni bila dovolj izbirčna.Jeba.

Herojsko bojevništvo objavljeno: Joker 128
marec 2004

poglavja članka:

Uvod

Hero

Musa