Revija Joker - TMNT: Out of the Shadows

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » TMNT: Out of the Shadows
TMNT: Out of the Shadows
...
Sneti

Če bi bil New York res veliko jabolko, bi ga raznorazni zlobci doslej gotovo že spremenili v čežano, objedek ali neužitno obtolčenost. Velemesto na vz­hodni obali ZDA ga vnovič nasrka v drugem novodo­b­nem igranem filmu z nindža želvaki, kajti zagrozi mu iz stripov in risank znani alienski negativec, 'čigumi s ksihtom' Krang. Pot do njegovega naskoka tlakuje Shredder s svojimi Footi in parom čudaških mutantskih pomagačev, svinjo bradavičarko Bebopom in nosorogom Rocksteadyjem. Hm, a niso Shredderja na koncu prejšnjega filma strpali v zapor, porečeš? Na to se odzovem z ugotovitvijo, da če se ti zdi to čudno, verjetno še nisi videl nobenega tovrstnega filma.

V starih filmih so bili želvaki lutke, v novih pa so sceloma animirani. Njihovi obrazi se mi zdijo kar malo grozljivi, saj so človeški, a hkrati niso.

V Out of the Shadows bi znal človek uživati predvsem v tem primeru – oziroma če si želi popolnega zabav­ljaškega eskapizma z najbolj utrujenimi klišeji. Film, ki je nastal z obilnim doprinosom kitajskega kapitala (Alibaba Pictures!), neutrudno meri na najnižji skupni imenovalec in trženje širom sveta. Zato je edina količkaj globlja ideja to, da se kor(e)njaški bratje ne razu­mejo, ker so si različni, in uspejo šele tedaj, ko sp­rejmejo te razlike in jih uporabijo v timsko korist. Pa mogoče še to, da si želijo postati normalni. Vse ostalo je en sam neprekinjen tobogan sicer odličnih posebnih učinkov, vihar rompompoma, kjer ni zadosti, da letalo strmoglavlja, temveč se morajo junaki nato še okopati v deroči reki in se vmes bojevati. In ni zados­ti, da je Megan Fox kot April standardno hotna, marveč se mora iz gikice transformirati v objekt poželenja v miniču ter nato v fantovsko valkiro.
Producentu Michaelu Bayu in režiserju Davu Greenu kratkomalo ni nikdar dovolj vizualnega ekscesa, ki pa seveda ne nadomesti votle sredice, kakor big mac s pomfrijem ni zamenjava za polnovreden obrok. Ampak filmčiča to ne zanima – je džank fud, zavit v svetleč celofan, ki ga lahko enako učinkovito tržijo od Kamčatke do Havajev, in gledalca približno toliko tudi nasiti. Tko voli, nek izvoli. 

TMNT: Out of the Shadows objavljeno: Joker 275
junij 2016


sorodni članki