Revija Joker - Najhitrejši mož na svetu

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Najhitrejši mož na svetu
...
Ob štartu nove nadaljevanke se Quattro ozre na enega bolj simpatič­nih superjunakov iz vesolja DC Comics, Flasha.

Naj se vam predstavim kar sam. Ime mi je Bartholomew Henry Allen, vendar me pri­jatelji kličejo Barry. Živim v Central Cityju na bregu reke Mississippi in si vsakdanji kruh služim kot policijski forenzik. Ko sem bil majhen, mi je neverjetna pojava ubila mamo, za umor pa so obsodili mojega očeta. Že leta se trudim oprati njegovo ime. Nakar je prišel usodni dan, ki je spremenil vse. Znanstveniki v STAR Labs so pognali pospeševalnik delcev, ki je po zaradi nevihte eksplodiral. Po mestu so se razpršili neznani ‘arki, mene pa je zadela še strela.
Po devetih mesecih kome sem prišel k sebi in spoz­nal, da sem postal hiter, hiter kot blisk. Zdaj sem Flash. Nekdanji predstojnik nesrečnega laboratorija me je razglasil za 'metačlo­veka'. On in njegova ekipa mi pomagajo, da krotim svojo supermoč. Potrebujem jo, kajti nisem edini, ki je v bizarni nezgodi postal nekaj novega, nadčloveškega. Večina ostalih žrtev je stopila na pot zločina in le jaz se jim lahko zoperstavim.

Barry se spočetka še na zaveda dobro, kako hiter je v resnici. V uvodnih delih je navdušen že nad tem, kako se lahko izmakne izstreljeni krogli.

Najhitrejši mož na svetu objavljeno: Joker 256
november 2014