Revija Joker - A Million Ways To Die In The West

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » A Million Ways To Die In The West
A Million Ways To Die In The West
...
Quattro

Ko se spraviš gledat izdelek, pod katerega je podpisan Seth MacFarlane, ti mora biti jasno, kaj od tega gospodiča z angelskim obrazkom in peklenskim jezikom pričakovati. Obilo straniščnega humorja, v katerem pozoren osebek najde konkretno uperjene strelice v sodobno družbo. Ob tem pa kup nekajsekundnih pojav znanih fac, ki so deležne heca na lasten račun. Kako ne umreti na Zahodu od recepta ne odstopa niti malo. Še več, avtorji so vložili dosti truda v to, da je reč navidez povsem klasičen vestern, vključno z epsko uvodno špico. Nakar ti to idilično podobo hitro ubijejo.

Seth in Charlize sta prikupen par. Ob tem se prvi nagleda ovnovskih kurcev, dočim deklina Liamu Neesonu v rit zapiči marjetico.

MacFarlane igra nesposobnega ovčjerejca Alberta, ki se akutno zaveda, kako so junaki v kavbojkah ves čas na robu smrti. Ker se jim na vsak način trudi izogniti, velja za strahopetca. To ni všeč njegovi puhloglavi izbranki (Amanda Baynes), ki ga zato zapusti. V mesto pa pride nova huda bejba v podobi Charlize Theron, ki ji plašni, a prijazni Albert postane všeč. Odloči se, da ga bo naučila poguma in streljanja. Vendar se to izkaže za dvorezen meč, ko za njo prijezdi zloglasni revolveraš, njen mož Clinch (Liam Neeson). Dvoboj točno opoldne bo neizbežen.
Čeprav gre za dosti bolj plitek izdelek, kot je bil Ted, je A Million Ways spodobna komedija, ki temelji na kemiji med igralci. Krovno zgodbo redno prekinjajo prizo­ri brezveznih smrti in ovčjih spolnih organov. Prvih je malo premalo, le kak ducat, slednjih pa od­loč­no preveč! Glasbena točka z brkatim Neilom Pat­rickom Harrisom je dodaten bonus. 

A Million Ways To Die In The West objavljeno: Joker 251
junij 2014