Revija Joker - Leteči cirkus Travisa Pastrane

ČLANKI
stranka » članki » slikosuk » Leteči cirkus Travisa Pastrane
...
Prejšnji mesec smo pisali o nekem letečem cirkusu, toda v pravem pomenu besede je tak le en: Nitro Circus, predstava najbolj norih akrobatov z motorji, kolesi, deskami, smučkami in avtomobili. Za boleče norča­vosti dovzetni LordFebo si z redbullom v roki ogleda njihov najnovejši film.

Nekaterim navadna rekreacija ni dovolj, marveč iščejo sk­rajne meje te­lesa, tehnologije in fizike. Zato smučajo na­­vpik, se mečejo s stol­p­nic, jezdijo cunamije, motoristič­no preskakujejo av­tobuse, plezajo brez naveze, z rolkami frčijo visoko v nebo, se potapljajo na dah in še bi lahko na­šte­val. Takim čezlesnikom oziroma drznikom je skupna odvisnost od ad­renalina, ki jih venomer žene v nove, še višje, še glob­­lje, še daljše, še hitrejše in še norejše podvige.

Na trdnih tleh in z glavo navzgor je dolgčas!

Eden takih ekstremnih športnikov je Travis Pastrana, postaven, atletsko grajen in vselej nas­mejan mladenič, ki ne kadi in ima preseratorsko bajto ter polno garažo. Od idealnega sina in moža ga loči le to, da od časa do časa pride domov v mavcu od peta do glave. Fant je namreč proslavljeni FMXar, motokrosistični freestyler, ki med skoki dela kozolce, raznožke, skrč­ke in druge dihjemajoče figure. Več svojega življenja preživi v zraku kot na tleh in ima res­ne težave pri sklepanju zavarovanj.

Leteči cirkus Travisa Pastrane objavljeno: Joker 236
marec 2013