Revija Joker - Trdi valentin

ČLANKI
stranka » članki » rokodelstvo » Trdi valentin
Trdi valentin
...
LordFebo odpre novo rubriko, ki spodbuja čitalstvo h kreativnosti in uporabnemu računalništvu.

Joker ni rutinski mesečnik brez duše in sloga ter še manj kakšen plagiatorski oziroma tujezlatni časopis. Naš farboviti magazin je izdelek, ki mu gre poleg kakovostnih informacij in edinstvenega stila v dobro šteti še veliko mero raznovrstne ustvarjalnosti, ki iz meseca v mesec dokazuje našo pripadnost in predanost delu. 'B
odite kreativni!' pa je hkrati eno naših neprestanih sublimnih sporočil bravstvu. In ste, saj naše kaslce pridno polnite z raznoraznimi doma narejenimi fotkami, slikami, filmčki, animacijami in štiklci. Tudi rokodelska izba na Mnenjalniku je deležna dobrega obiska in vsakodnevno se pojavljajo številni sadovi vseh vrst umetnosti, od pisane besede do premikajočih se obrazov. Istoimenska rubrika v reviji, ki bo še dodatno stimulirala rabo domišljije, je zategadelj povsem upravičena in otvarjam jo z velikim zanosom.

Rokodelstvo bo večpredstavni razdelek, v katerem se bomo lotevali vseh izraznih načinov, ki vključujejo računalnik: risanja, fotomontaže, videa, animacije, grafike, glasbe in še bi lahko našteval. Vedno bomo predstavili po en projekt - končni izdelek in koračno pot do njega, podkrepljeno z razlago orodij in naprednih prijemov, z opisi programov in s širšo modrostjo dotičnega področja. Namen je večplasten in konkreten produkt je pravzaprav v drugem planu: spodbujamo ustvarjalnost, dajemo ideje in namige, učimo rokovanja s programi, predstavljamo nove pristope in široko izobražujemo. Nič ne dvomimo, da boste noviteto pozdravili in celo prispevali ideje. Na kupu jih imamo sicer kar precej, a vsak žakelj ima dno, tako da so kakovostni predlogi in prispevki več kot dobrodošli.


Trdi valentin objavljeno: Joker 126
januar 2004