Revija Joker - Svoj maksi mod

ČLANKI
stranka » članki » rokodelstvo » Svoj maksi mod
Svoj maksi mod
...
Retro postane Vsemogočni in si v šestih dneh ustvari svet, kjer z uzijem reši sleherni problem. Sedmega pa namesto počivanja širnemu bralstvu razodene, kako izdelati lasten mod.

Stvarjenje iger je izjemno razgibano področje s prostorom za najrazličnejše talente. Od tega, ko je nadebudni programer v abstinenčnosti posteljne akcije čez noč sklamfal polno igro za mavrico, je minilo že dosti letnikov farbovitega magazina, a še vedno se je moč pozabavati z enajsto umetnostjo tudi brez ekipe dvajsetih profijev. Špili niso več zgolj preproste arkade in spričo ohlapnejših meja tehnologije danes marsikdo programira z novo vizijo. Glede na preprosto razbijanje z glavico v zid je orgazmično postati ali početi nekaj, kar ti kot smrtniku ni dano: pobegniti iz laboratorija pod napadom alienčkov (Razpolovna doba), reševati deklice pred prašičjo nadlego (Duke Nukem 3D), služiti s porniči (Lula: The Sexy Empire ) in, nenazadnje, postopati naokoli s ploskimi stopali ter trkati po ekranu z nadvse priljudnim 'Juhu, je kdo doma?' (Hugo Chainsaw Massacre Multiplayer). Kul - a kaj če želimo izživeti lastne sanje? Obstajata dve možnosti. Prva je stvarjenje lastnega špila, vsekakor klanjanja vredno početje. Vendar do kakršnekoli napredne zadevščine vodi dolga pot, posejana z minami in trupelci preveč častihlepnih. Prikladna alternativa: vzemi kreacijo, podobno svoji zamisli, in jo spremeni, ahem, zmodificiraj.

Tega se na sliki ne vidi, a k odličnemu vzdušju orenk pripomore nažigaška glasba. Končnega moda TŠC Reloaded ne spreglejte na ploščku.

Svoj maksi mod objavljeno: Joker 127
februar 2004


sorodni članki