Revija Joker - MMSi, aniGIFi in še kaj

ČLANKI
stranka » članki » rokodelstvo » MMSi, aniGIFi in še kaj
...
LordFebo s spodbujanjem pošiljanja MMSov polni operaterjevi mošnji, pri tem pa sublimno nagovarja h krancljanju mobilnikov ter uči osnov animacij z ImageReadyjem.

Sveto pismo uči, da je zanemarjanje nadarjenosti greh. Joker to zapoved posodobi in razširi z naukom: ne zanemarjaj zmožnosti kupljenih tehnologij! Vse preveč je namreč rulje, ki investira v sodobne tehnikalije, nakar se izkaže, da jih sploh ne izkorišča. Greh je imeti v avtu GPS, nakar se po Parizu voziš z razprostrim zemljevidom in nadleguješ žabarje. Greh si je lasititi ADSL, a še nikoli nisi gledal live-pr0na. Greh je, če imaš najnovejši dlančnik, ki ti je samo statusni simbol. In greh je, če imaš sodoben mobilni telefon, vendar ga uporabljaš le v klasično pogovorno-besedilno sporočilne namene. Tokratno Rokodelstvo se bo ukvarjalo prav s slednjim področjem (o francoskih prijemih kdaj drugič), torej z modernimi mobilniki, ki umejo ravnati z grafikami in zajemati fotografije.

Vsakdo bi moral te naprednosti izkoriščati. To pomeni lastno in redno spreminjajoče se ozadje oziroma celotno temo, če one to omogoča, fotkanje ter pošiljanje večpredstavnih sporočilc. Kar tako, za popestritev vsakdana, za hec in za smeh. Oba največja operaterja sicer ponujata čuda nekih grafik, toda njih kakovost in izvirnost sta na nižku, cena pa oderuška. Za nameček kitenje s tujim perjem ni nikomur v ponos. Zato je na mestu stvaritev svojih tapetic in animacij ter njih razpečevanje. Na prvi pogled je težavica le, kako spraviti podobice z računalnika na onegajček. Ampak možnosti je nemalo. Najosnovnejša pot je kabel, čeprav so ti redko priloženi in dragi, če jih dokupiš. Zato se je bolje zateči k brezžičnim povezavam. Prenašanje podatkov čez infrardeča vrata (IR) je zastarelo, a če imate prenosnik, bo ta način povsem pripraven. Namizni računalniki praviloma nimajo tosortnega priključka, lahko pa si za silo pomagate z dlančnikom, če ga imate. Druga možnost je radijsko oddajanje po standardu bluetooth. Zopet so v prednosti lastniki dobrih notebookov centrino, v katere je ustrezen oddajnik vdelan. Za namiznike morete nabaviti modrozobi dongl, po obliki sličen pomnilniškim modulom na USBju. Tak priključek, ki ga dobite v vsaki računalniški štacuni, košta okoli osem jurjev in je pripravna stvarca. In če nimate ne rdečega uča, ne modrega zoba? Tedaj lahko storite dvoje: najdete nekoga, ki ima eno ali drugo, ali si grafičke pošljete v e-poštni predal jih dolvzamete z mobilnikom (pogoj je seveda, da vaša čvekalna naprava podpira imejlične protokole). Skratka, poti so, tako da izgovorov za s Planeta sneto namizno fotografijo klovnsko-playback tria Gay Mower ni!

MMSi, aniGIFi in še kaj objavljeno: Joker 128
marec 2004