Revija Joker - Vista konkretno

ČLANKI
stranka » članki » programje » Vista konkretno
Vista konkretno
...
Izvirni oris Viste je bil pomanjkljiv na področju meritev hitrosti in ocenjevanja strojne ter programske združljivosti. Kakopak namensko, kajti želeli smo si pridobiti dodatne izkušnje. Te so sedaj pod kapo, zato Luni strne razgledne vtise vsega JCTja.

V predogledu Viste izpred dveh mesecev smo zapisali, da končne sodbe še ne nameravamo podati. Čeprav smo JCT sistem izdatno preizkušali že od novembrskega izida poslovne inačice, smo hoteli doboditi nekaj dodatnih izkušenj in počakati na vtise uporabnikov. Konec koncev naši strojčki predstavljajo pljunek v neskončnem morju železnine in takisto ne moremo reči, da dnevno nucamo čisto vse programje. Že zato bi bilo nepošteno podati oceno o (ne)problematičnosti in združljivosti.
A sedaj teh ovir ni več. Razgled pridoma uporabljamo skoraj pol leta in v tem času smo ga prevohali do zadnjega bita. Takisto smo na kup zbobnali mnenja vas, bralcev. V namenskem podforumu na mn3njalniku se je nabralo nekaj zanimivih debat, veliko konkretnih izkušenj smo pak dobili po e-pošti. Zato smo svoja in vaša mnenja, graje ter pohvale izkristalizirali v pričujoče besedilo. Če še niste uspeli premleti trenutno najaktualnejšega vprašanja računalničarjev - ostati na XPjih ali presedlati na novinca? - vam bo ta članek gotovo v pomoč.

Vista konkretno objavljeno: Joker 165
april 2007