Revija Joker - One X in galaxy S3: 4-jedrna generala

ČLANKI
stranka » članki » mobidik » One X in galaxy S3: 4-jedrna generala
One X in galaxy S3: 4-jedrna generala
...
Računska moč žepnih naprav se je znova podvojila in LordFebo dobi v dlani dva primerka novih brzotelov. Navduši ga ne le hitrost, marveč splošna zmogljivost, otipna prijetnost in široke zmožnosti. Sta tudi nenavadno lepljiva, saj mu nikakor ne gresta več iz rok.

Mobilnikov se proda največ od vse tehnične robe. Več kot televizorjev, avtomobilov, pralnih strojev in ože­mal­ni­kov pomaranč skupaj. V konkretnih šte­vilkah to pomeni poldrugo milijardo komadov v preteklem letu! Dobro četrtino pogače si je odrezala Nokia, vendar predvsem na rovaš nižjega razreda, pri čemer je to znaten upad v primerjavi s tretjinskim deležem v letu 2010. Z dvajsetimi odstotki sledi Samsung, na tretjem mestu je Apple s šestimi odstotki. Drugačno razmerje moči je na področju pametnih telefonov. Teh smo Zemljani lani pokupili pol milijarde, pri čemer jih ima okoli petina Samsungov logotip in kak milijon manj Jabolkovega.
Letošnjik je štartal še bolj obilno. V prvem četrtletju je 138 milijonov ljudi kupilo nove smartphone, od tega je bilo skoraj tretjina Samsungovih in četrt Applovih. Obeti do konca leta so 650 milijonov, v 2013 pa se bo številka pametnjakovičev približala milijardi. Ni čudno, da tovarne iščejo vse mogoče razloge za vedno nove modele in tehnologije, naj bodo te upravičene ali le po sili porinjene na trg. Razvoj drvi naprej in tipa v vse mogoče smeri, večina uporabnikov pa izkoristi le pičel niz funkcij.

One X in galaxy S3: 4-jedrna generala objavljeno: Joker 226
maj 2012