Revija Joker - Trio prvakov

ČLANKI
stranka » članki » mobidik » Trio prvakov
Trio prvakov
...
Glede na eksponent­ni razvoj mobilnikov je LordFebo zelo radoveden, kakšna bo ta personalna naprava čez pet let. A tale članek ni časoploven, zato odrine fantaziranje in se razveseli trojčka aktualnih najbolj zmogljivih var­žetnih multipraktikov.

Nenavadno je, da z oznako PC še vedno mis­limo na one velike sobne kište, na katerih ni prav nič osebnega. Resnični osebni ra­čunalnik je danes le in samo telefon, ta brezmejna, vsemogočna žepna priprava. Letos bodo tapametnih modelov, torej tistih, ki znajo več od golega klicanja, prodali skoraj pol milijarde. Tak trg pa terja nenehen napredek, četudi na silo. Zato se rodovi menjajo vsako leto in zaradi februarskega Svetovnega mobilniškega kongresa v Barceloni novosti tradicionalno pridejo na pomlad.
Ker ima Apple lasten vzorec in se ne meni za prireditve ter trende, Windows Phone pa je kljub nekaterim kvalitetam mlačno sprejet in obroben, je te dni največ govora o terminalčkih z Googlovim sistemom Android. Konkretno o treh najjačih, od katerih vsak prihaja z drugega konca rižogojnega območja. Japonske barve zastopa sony xperia Z, južnokorejski predstavnik je samsung galaxy S4, HTC one pa je tajvanskega porekla.

Črna, ostroroba in vodotesna ploščica xperia Z – plastični, a z opcijami natrpani in z mahalno-mežikajočimi potezami ozaljšani S4 – ali kovinski one z drugačnim fotografičnim pristopom ter zvočno licenco Dr. Dreja?

Trio prvakov objavljeno: Joker 238
maj 2013