Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » mobidik
Uredi seznam
Tole je trojček najnovejših mobidičnih hotnic. Ljudje z zavistjo pogledujejo po njih, a LordFebo je spet pred nehvaležno in težko nalogo o njih pisati.
LordFebo je spet nedružaben in počne sumljivosti. Neprestano strmi v dva sijoča zaslončka in fotografira otroke na igrišču. Razlog za odklonskost sta seveda nova najboljšejša mobilnika.
Glede na eksponent­ni razvoj mobilnikov je LordFebo zelo radoveden, kakšna bo ta personalna naprava čez pet let. A tale članek ni časoploven, zato odrine fantaziranje in se razveseli trojčka aktualnih najbolj zmogljivih var­žetnih multipraktikov.
Na skretu sedi v ploščo bolšči, čaka in kaka LordFebo junak, pisalnik tenak po šipi cikcaka.
Po mnogih pricurljanih informacijah od podpla­ča­nih Kitajčkov je iphone 5 končno tu. Večina napovedi se je izkazala za resnične, kiksnila je edinole špekulacija, da bodo odpravili številko. Telefon je zdaj edini Applov izdelek, ki ima zaporedno brojko. LordFebo, ki sicer nima lastnega iphona, z veseljem vzame v roko podaljšano jabolčno ploščico.
Vse večkrat se v specifikacijah mobilnikov pojavlja kratica NFC. Na slovenskih tleh ta tehnologija oziroma standard, ki so ga leta 2004 dorekli Nokia, Sony in Philips, še nima veljave. Temu primerno je nepoznana. A za postavko se skriva veliko vsakdanjih uporabnosti, ki bodo žepno ploščico kmalu naredile še bolj vse­­mogočno. LordFebo jasnovidno razloži, kaj te tri črke pomenijo in kaj prinašajo.
LordFebo je članek nameraval otvoriti s slikovito priliko o ravsanju za televizijski daljinec. Ampak v resnici bi bilo to sprenevedanje. Slikosučni sprejemnik, ki je nekoč rabil kot združevalnik familije, tega že dolgo ne počne več. Sodobni domovi imajo veliko ekranov in odtujene člane gospodinjstva, zato je pričkanje, kaj se bo sukalo v dnevni sobi, redko. Z najnovejšimi servisi, ki jih vpeljuje večina ponudnikov gibljivih slik, pa bo tega še manj. Gre za mobilno televizijo, ki televizijski program prestavi na druge naprave in celo na teren.
Računska moč žepnih naprav se je znova podvojila in LordFebo dobi v dlani dva primerka novih brzotelov. Navduši ga ne le hitrost, marveč splošna zmogljivost, otipna prijetnost in široke zmožnosti. Sta tudi nenavadno lepljiva, saj mu nikakor ne gresta več iz rok.
Napredni mobidični uporabnik LordFebo da drugo možnost sistemu Windows Phone in svetlogledo upa na dopadljivost. Žal ga Microsoft ponovno razočara na vseh področjih.
Pisatelj: LordFebo
Pisatelj: Sneti
Svež iphone je prvič po redni poti prispel v naše kraje. Navi zato ni bilo treba v Trst ali London, da bi poklepetala s Siri in segla med oblake.
S 3Djem nas posiljujejo vsepovsod in če so s to pripono opremljeni celo brivniki, zobne krtačke in ličila, je bil skrajni čas za kak tri-de fon. Istočasno sta prišla na trg kar dva dalekoslušna onegaja, ki se dičita s tako imenovanim av­tostereoskopskim zaslonom, torej takim, ki za 3D-gledanje ne zahteva očal. Oba žene Android, eden prihaja iz tovarne HTC, drugi je LGjev. LordFebo se sprašuje, če ti lastovki napovedujeta revolucijo žepnih naprav?
Mnogokdo se komaj sedaj odloča, da bo stari otipkovničeni mobilnik zamenjal za so­dobni gizmo z velikim zaslonom. Takemu se bo z nakupom odprl nov svet mož­nosti, saj bo dotlejšnje ozkonamensko orodje postalo vsemogočna naprava, tako koristna kot zabavna. Žuljavoprsti LordFebo popametuje o najnovejši ponudbi androidov.
Nabildanih telefonov je v zraku kot jesenskega listja. Navi zavihti grablje, jih pospravi na kup in se nato vrže naravnost na vrh.
PredLeča se sprašuje, kaj bi počel s sodobnimi mobidiki - se pogovarjal, fotografiral ali le zbujal pozornost?
Sogovornik ugotovi, da ima LordFebo na zaslončku še večji nos kot navadno.
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA

november 2017
Oznanila: BlizzCon, zgodbi iz kock, Tamagočiji ..., vedež: sevanje, Made in China, anali: kinect, igrovje: Gran Turismo Sports, Super Mario Odyssey, South Park: Fractured But Whole, Call of Duty WW2, Ys VIII, Guardians of the Galaxy, Rock of Ages 2 ..., testisi: nokia 8 in iphone X, slikosuk: Thor, Star Trek Discovery, aktualne nizike ..., črkožer: prepovedane knjige ...

Rubrike člankov