Revija Joker - Kockasti vilini in specialci

ČLANKI
stranka » članki » namiznik » Kockasti vilini in specialci
Kockasti vilini in specialci
...
Master Chief, Arthas in narednik Woods stopajo iz monitorjev ter nadlegujejo origami labode in plišaste medvedke. Po Aggressorjevi mizi se sprehodijo po igričarskih franšizah napravljene kockavosti znamke Mega Bloks.

Ko sem bil mali, sem se moral pri sestav­ljanju legic precej bolj zanašati na lastno domišljijo oziroma ustvarjalnost kot danes. Licenčnih serij, s katerimi dansko podjetje in igračarji nasploh pozirajo danes, pred dvajsetimi leti še ni bilo. Ko sem želel tedaj sestaviti Tisočletnega sokola, je bil to orenk projekt, rezultat pa je na Hanovo ladjo spomnil le v moji domišljiji. Vojno zvezd lahko kockamo že poldrugo desetletje, kot tudi mnogo drugih Disneyjevih svetov. Kaj pa elemente iz videoiger, recimo desantno ladjo Covenantov iz Hala? Ni problema.

World of Warcraft je edina Mega Bloksova serija po Blizzardovih igrah. Začenjali so s Starcraftom, a od tega ni še nič.

Halovska škatla se ne diči z Legovo značko, marveč s tisto kanadskega podjetja Mega Brands z nazivom Mega Bloks. V obdobju pobezljanega licenciranja si Danci pač niso mogli prisvojiti vsega in med motivi iz špilov so se Kanadčani bolje usidrali. Poleg vesoljskih Špartancev imajo pod okriljem World of Warcraft, Call of Duty, Need for Speed in Skylanderse, jeseni pa dospejo še Ašašini s kredom.

Kockasti vilini in specialci objavljeno: Joker 252
julij 2014