Revija Joker

ČLANKI
stranka » članki » namiznik
Uredi seznam
Kuj zmago (J277)
Jokerjev presvitli podanik Aggressor, odlikovani veteran stoterih dokumentov, Pogibel slovničnih napak in Prinašalec zblojenih metafor, se loti vesoljskih marincev ter drugih modernih kositrnih vojačkov razširjenega sveta namiznic znamke Warhammer.
Master Chief, Arthas in narednik Woods stopajo iz monitorjev ter nadlegujejo origami labode in plišaste medvedke. Po Aggressorjevi mizi se sprehodijo po igričarskih franšizah napravljene kockavosti znamke Mega Bloks.
Matos zapusti prenaseljeni in prevečkrat obiskani otok Catan ter razišče še druge destinacije germanske šole namizniške zabave. Tri se mu posebej dopadejo.
StricBedanc skuša naseliti sloveči Catanski otok v digitalnem svetu, a na krožnik namesto okusne bravine dobi zažgano opeko, ob kateri si skrha zobe.
Vojna kock (J232)
Bojna kocka je izkopana! Navi sproži policijski pregon zaradi pobegle kure, ki nese zlata jajca. Pomagata ji Darth Vader in neki kosmatonogi polovnjak.
LordFebo se tokrat spogleda z linijo lego kock za sladokusce, katere idejni avtorji so nadobudni amaterski ustvarjalci, k udejanjenju pa pripomorejo navijači.
Navi napolni omizje, odpre hladilnik in seže v kaščo, polno svežih iger iz Legove semenarne. Kocke se pomešajo s pokovko, ko z druščino besno balina, seka glave in visi z drevesa.
Go (J218)
Tuhtajoči Raveer rad kupčka prodnike po mrežasti deski in se ob tem na ves glas dere “ATARI!” Oboje, da bo na stara leta priseben.
Navi se razveseli svežega piša miselnih iger, ki je zavel v Slovenijo. Novinke imajo pisano perje in frčijo nad oblaki. Sploh rade imajo možganske nevihte. Odlične so tudi v reševanju zaparkirancev, navigaciji med krokodili in basanju s čokolado.
Navi razmišlja o namenski sobi za lego kocke. Ni edina, saj je odraslih zaljubljencev v Lego dosti več, kot si mislite. Zato predstavi, kaj počno zanimiveži, ki jim kocke pomenijo neprimerno več od golih škatel na trgovinskih policah.
Družina Legovih namiznic se je prijela in se odebelila za kar osem novih članic. Navi ima zato spet polne roke dela z razigranimi kockami, ki frčijo na vse strani.
Lego navdušenci se delijo v več sort. Eni vse povr­šine prepredejo z železniškimi tiri, drugi so strojniki in častijo zobnike, spet tretji še niso prerasli ljubezni do dupla. Prav posebna pasma pa so tisti, ki jih od vsega najbolj obsedajo strički. Navi je ena od njih.
Nad Navi je območje nizkega zračnega pritiska, ki priteka s severa Evrope. Ko se zabliska, zatanca ples dežja in spusti na osušene gredice novo ploho brihtenevihte™.
Navi plahuta s prtom, zbobna druščino in svoje najljubše kocke izkusi v novi vlogi. Namizništvo jih povsem obnori: nekatere frčijo po sobi, druge pravijo zgodbe.
Jubilego (J181)
Legendarna kocka praznuje! Petdeset let je namreč minilo, odkar je Godtfred Kristiansen patentiral zidak, kakršnega poznamo danes. Navi se ozre na svojo zbirko in se pokloni fenomenu, zaradi katerega ima komaj še kaj prostora v omarah.
Gospodar temnic Flegma nad popotnike pošlje vod grdinov. A druščina iz svoje malhe potegne mogočne večstrane kocke in od zlobcev ostane le še meso za večerjo.
Arcturus Flegma z marinci sesuje zilijon tečnih zerglingov. In to kar na domači mizi.
Snetiju hudo paše, ko v namizni kvartaški igri Uno odvrže iz roke sleherno karto. Zdaj lahko namreč poprime za hladno pivo.
Remi? Šnops? Tarok? Magic & Munchkini? Nemara. A včasih v kvartopirskem smislu sede nekaj čisto novega. Nekaj, kar ima v rokavih Flegma.
Rubikovo kocko poznate vsi. Kaj pa Bedlamovo kocko? Afriško uganko? Kitajske obročke? Odslej jih boste, kajti Navi jih že vleče iz svoje (vse)mogočne malhe!
išči:

(Palčki iščejo le štiri- ali veččrkovne zasnove.)

rubrika:

TEKOČA ŠTEVILKA

november 2017
Oznanila: BlizzCon, zgodbi iz kock, Tamagočiji ..., vedež: sevanje, Made in China, anali: kinect, igrovje: Gran Turismo Sports, Super Mario Odyssey, South Park: Fractured But Whole, Call of Duty WW2, Ys VIII, Guardians of the Galaxy, Rock of Ages 2 ..., testisi: nokia 8 in iphone X, slikosuk: Thor, Star Trek Discovery, aktualne nizike ..., črkožer: prepovedane knjige ...

Rubrike člankov