Revija Joker - Za ubojitejšo liziko

ČLANKI
stranka » članki » konzolec - tematski članki » Za ubojitejšo liziko
...
Ko se soldat Sneti brez noge, a z zalogo spolnih bolezni vrne iz Afganistana, v izdelovanju makramejev in obloženih kruhkov za domove upokojencev ne najde miru. Zato zgrabi strelsko berglo sharp shooter za PS3 in odrajža na virtualne fronte.

Če odprem predale, kjer skladiščim raznorazne hardverske igralske dodatke, se lahko le pri­­mem za glavo, koliko plastike se mi je skozi leta nabralo. Spredaj analogni džojstik za hardcore simulacije, ki zdaj pride ena na leto ... za njim svojčas tako dragoceni modul ekstra pomnilnika za saturn ... v kotu pa pozabljen tresljavični rumble pak za N64. Tudi zapper, plastična pištolica za wii, kamor vtakneš remote in nun­čak, da se v streljankah počutiš gangstersko, je nekako passe. Friš­nih dumačin za Nintendovo konzolo, ki bi jih bilo vredno igrati z njim (ali nasploh), je malo.
A gneča onegajčkov v regalih je logična. Dodatkiči so kljub tipično kratkemu roku trajanja privlačni, saj naj bi bilo igranje z njimi bolj vz­dušno. Hkrati pa obetajo zmožnost boljšega udejstvovanja. Zato so digitalni sticki za pretepačine tako zaželeni - mlatenje po orenk ročki in gumbih je bistveno bolj zadovoljujoče kot bezanje ploščka, dočim so za mojstrovanje teh špilov domala obvezni.
Puškasti nastavki za prvoosebne streljačine, kakršnih smo v preteklosti videli že kar nekaj, sicer ne sodijo med nujnosti. Vsekakor pa je lahko občutek pri trosenju svinca z njimi za stopnjo nad običajnim, če so dobro narejeni. In sharp shooter, Sonyjeva vojaška posteljica za move ter navigation controller, definitivno spada v to kategorijo.

Prav uglednega videza sharp shooter ni. Lučka, ki moli iz 'cevi', je smešna, plastiko so pa najbrž reciklirali iz jogurtovih lončkov. A občutek pri igranju je presenetljivo kul.

Za ubojitejšo liziko objavljeno: Joker 212
marec 2011